1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Haksöz Haber’de KDP-PKK gerginliği konuşulacak
Haksöz Haber’de KDP-PKK gerginliği konuşulacak

Haksöz Haber’de KDP-PKK gerginliği konuşulacak

Irak Kürdistanı’nda yaşanan gerginlik bölgenin geleceğini nasıl etkileyecek? Haksöz Haber soruşturmalarının üçüncüsü bu konu etrafında gerçekleştirilecek.

29 Aralık 2020 Salı 20:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Haksöz Haber’de gerçekleştirilen soruşturmaların üçüncüsü KDP-PKK arasındaki gerginliğe ve bu durumun Kürt meselesine yansımalarına odaklanacak. Daha önce Türkiye siyasetindeki reform söylemlerini ve İran ile yaşanan şiir krizine odaklanan soruşturmalar Türkiye’nin ve coğrafyamızın güncel sorunlarını irdelemeye devam ediyor.

Ulusal basında çok fazla ön plana çıkartılmasa da Irak Kürdistanı’nda yaşananlar uzun vadede bölge üzerinde derin etkiler bırakacağa benziyor. Irak’taki bölgesel Kürt yönetimine karşı bir süredir yoğun şiddet eylemlerine girişen PKK kendisine Suriye ve Irak’ı kapsayan bir bölgede yönetim hattı oluşturmaya çalışıyor.

Türkiye’nin de sınır ötesi bir operasyonla içerisinde yer aldığı bu gerginlik iç siyasete de yansıyor. Röportaj dizisinde Kürt meselesinde önemli kazanımlar gerçekleştirmiş olan cari hükümetin politikasında yaşanan değişim de değerlendirilecek. Soruşturma araştırmacı yazar Vahap Coşkun, 25. ve 26.Dönem AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Özgür-Der Diyarbakır Yönetim Kurulu üyesi Hasip Yokuş, PSK (Kürdistan Sosyalist Partisi) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Yekgırtuyi İslami (İttihad-ı İslam) Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Ebubekir Karwani, Komel (İslami Toplum Partisi) Lideri Ali Bapir’in katılımıyla gerçekleşecek.

İlk röportaj yarın Haksöz Haber'de.


 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum