1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz dergisinin Haziran 2022 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Haziran 2022 sayısı çıktı

Haksöz dergisinin Haziran 2022 sayısı çıktı

​​​​​​​Haksöz dergisi Haziran 2022 tarihli 375. sayısında ırkçılık ve muhacir düşmanlığına karşı insanlık ve kardeşlik çağrısında bulunuyor.

02 Haziran 2022 Perşembe 23:10A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisi Haziran 2022 tarihli 375. sayısında “Irkçılık ve Muhacir Düşmanlığına Karşı İnsanlık ve Kardeşliği Savunalım!” manşetiyle çıktı.

Kapak konusunun ele alındığı Gündem yazısında Türkiye’de özellikle de sosyal medya merkezli köpürtülen ırkçı nefretin dinamikleri ele alınıyor, bu nefretin kökenlerine iniliyor. Buna karşılık Müslümanların kardeş olmanın sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğine dikkat çekilerek ırkçılığa karşı mücadeleye çağrıda bulunuluyor.

Salih Orhan, kapak konusu çerçevesinde Türkiye’de mültecilere yönelik ırkçı söylemin onto-epistemolojik temelini; self-oryantalizm olgusunu ele alıyor.

Şefik Sevim, kimliği imha eden bir tutum olarak “kanıksama” illetine duçar olmanın kaybettirdiklerine ve ifsadı kanıksamayı aşmanın yollarına işaret ediyor.

2013 yılında Şam’a bağlı Tadamon’da gerçekleştirilen ve geçtiğimiz günlerde videoları yayınlanan tüyler ürpertici katliamın faillerinin Uğur Ümit Üngör ve Annsar Shahhoud’un titiz çalışması sonucu nasıl ortaya çıkarıldığının anlatıldığı uzunca yazı Eyüp Togan’ın çevirisiyle dergi okuyucularına sunuluyor.

Hamza Türkmen, “Ulusal Sistem ve İslami Özgünlüğümüz” başlıklı makalesinde ulusal sistemlerin çıkmazlarına değiniyor; vesayetten kurtulma teşebbüslerini irdeliyor ve 2023 seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Rıdvan Kaya, bilginin yüklediği sorumluluklar çerçevesinde fayda sağlayan bilginin, kendisiyle amel edilin ilmin değerini ortaya koyuyor; bilginin saptırma aracına dönüşmesi ve kitap yüklü merkepler olmanın tehlikelerine dikkat çekiyor.

Fatih Demir’in çevirdiği yazıda David Hearst, Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akle cinayetini ve Batı’nın suç ortaklığı meselesini ele alıyor. Dergide geçtiğimiz günlerde İdlib’de bulunan Özgür Üniversite Gençliğinin Ma’ret Misrin Camii imamı Şeyh Mustafa ile yaptıkları röportaja da yer veriliyor.

Fevzi Zülaloğlu, iman kardeşliğimize değer katan nezaket kurallarını ve kardeşlik meselesini ayetler ve Resulullah’ın sünnetinden örneklerle tahlil ediyor; hanâne, merhamet ve tebessüm gibi kavram ve adab-ı muaşeret kurallarına açıklık getiriyor.

Mustafa Akman, ‘hilm’ ve ‘halim’ kavramlarının semantiğine dair kapsamlı bir çözümlemede bulunuyor; Kur’an’a baştan sona hâkim olan hilm ruhunun karşılığını ortaya koyuyor.

Murat Kayacan, Elmalılı Hamdi Yazır’ın bazı meseleler hakkındaki yaklaşımlarını değerlendiriyor. Bu çerçevede din hürriyeti, peygamberler arasında ayrım, ahiret hayatının mahiyeti, seferîlik ve namaz, evrim teorisi ve halifelik gibi meseleler ele alınıyor.

Cahit Çekmen, görsel hazlar ile örülü sanal bir mabet oluşturarak bağlılarının zihinlerini ve bedenlerini esir almakta olan metaverse meselesini irdeliyor.

Dergi Bünyamin Doğruer’in şiiriyle kapanıyor.

haksoz375b.jpg

ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

İRTİBAT:

0212 524 10 28

[email protected]

HABERE YORUM KAT

4 Yorum