1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Haiti’de Kasırga: 264 Kişi Hayatını Kaybetti
Haiti’de Kasırga: 264 Kişi Hayatını Kaybetti

Haiti’de Kasırga: 264 Kişi Hayatını Kaybetti

Karayip Denizi’nde yer alan Haiti’de etkili olan Matthew Kasırgası nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 264’e çıktığı bildirildi.

07 Ekim 2016 Cuma 07:10A+A-

AA’da yer alan habere göre, Haitili yetkililer, hızı saatte 233 kilometreyi bulan Matthew Kasırgası’nda hayatını kaybedenlerin sayısının 264’e yükseldiğini açıkladı.

Yardım çalışanlarının Karayip Denizi’nde yer alan ülkenin güneyinde sular altında kalan köylere ulaşmaya çabaladığını belirten yetkililer, can kaybının daha da artmasından endişe duyulduğunu ifade etti.

“350 Bin Kişi Etkilendi”

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri ise kasırganın altyapı, tarım ve evlerde ağır tahribata yol açtığını, yaklaşık 350 bin kişinin bu olaydan etkilendiğini kaydetti.

Haiti’yi 4 şiddetinde vuran Matthew Kasırgası’nın, ülkede 2010 yılındaki depremden sonra yaşanan “en büyük felaket” olduğu belirtiliyor.

ABD Eyaletlerinde “Olağanüstü Hâl”

ABD’de de etkili olması beklenen Matthew Kasırgası nedeniyle Florida, Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerinin kıyı bölgelerinde “olağanüstü hâl” ilan edilmiş, birçok bölgede halkın tahliye edilmesi kararlaştırılmıştı.

HABERE YORUM KAT