1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hadi Özışık Kemalistler adına ‘racon’ kesiyor!
Hadi Özışık Kemalistler adına ‘racon’ kesiyor!

Hadi Özışık Kemalistler adına ‘racon’ kesiyor!

Hadi Özışık, Mehmet Boynukalın Hoca'yı edepsizce hedef alarak kendisini rezil etti!

13 Şubat 2021 Cumartesi 21:41A+A-

Umeyr Genç / HAKSÖZ HABER

Ayasofya Camii İmam Hatibi, İslam hukuku hocası Mehmet Boynukalın’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı yeni anayasa tartışmalarına 1921 ve 1924 anayasalarına gönderme yaparak düşüncelerini dile getirdiği twitleri sosyal medyada ve haber sitelerinde epeyce gündem olmuştu.

Boynukalın mevcut Anayasa’daki laiklik ilkesinin daha önceki anayasalarda bulunmadığını ifade ederek ‘Cumhuriyet aslına dönsün’ paylaşımını yapmıştı.

mehmet-001.jpg

Farklı toplumsal kesimlerin bu görüşe karşı fikrini beyan etmesi kadar olağan bir durum yok elbette. Özellikle laik-Kemalist çevrelerin Boynukalın’a adeta saldırırcasına tepki göstermeleri de yine bu çevrelerin tıynetleri düşünüldüğünde gayet normal karşılanabilir. Ancak gelin görün ki tartışma programlarının hükümet adına vazgeçilmez isimlerinden olan Özışıkların Hadi’sinin Boynukalın’ı eleştirirken ağzından çıkan cümleler hocayı ipe götürecek cinsten. Yüzeyselliği ve laçkalığı sebebiyle bu sözlere eleştiri demek bile çok doğru olmayabilir aslında. Özışık yıllarca Kemalistlerin İmam-Hatip öğrencileri için dile getirdiği bir düşünceyi tekrar ederek ‘bir İmam-Hatib’in görevinin sadece namaz kıldırmak’ olduğunu söylüyor. İslam Hukuk’u profesörü olan Boynukalın’a işinin sadece namaz kıldırmak olduğunu dile getiren Özışık başka bir misyon ve görevi olmadığını da hadsizce vurguluyor.

Hadi Özışık’ın yaptığı eleştirinin neresine hayret edeceğine dahi insan şaşırıyor doğrusu. Şöyle diyor Özışık ‘’bu açıklamayı size yaptıran bir güç var ve o gücü bize açıkla ki bilelim kim olduğunu ve ona göre davranalım. Kim adına racon kesiyorsun?’’  Bu sözler insana ‘kişi kendinden bilir işi’ deyimini akla getiriyor. Çıktığı her programda güç aldığı odakların sözcülüğünü yapan, onlar adına racon kesen, onlar adına sosyal medya üzerinden her türlü polemiğe giren birisinin böyle düşünmesi gayet normal. Sormak lazım ‘’Peki ya bu sözleri söylerken sen kimden güç alıyorsun?’’

Özışık haddini öylesine aşıyor ki Anayasa gibi bir meselede İslam Hukuku alanında çalışmaları olan bir profesöre düşüncelerinden dolayı ‘fitneye yol açtığını’ söylüyor ve Hoca’yı ‘bu ülkenin sinir uçlarına dokunmakla’ itham ediyor. Tüm bunları yaparken de kendisine Kuran’ı delil gösteriyor. Güler misin ağlar mısın? Özışık hızını alamamış olacak ki ‘’Ey Boynukalın, boynun devrilsin!’’ diyerek ekranlarda hiçbir karşıtına göstermediği tepkiyi laikle ilgili açıklamalarından dolayı bir İmam-Hatip’e gösteriyor.

Sosyal medyada konu ile alakalı görüşlerini paylaştığı ilk andan beri gelen tüm tepkilere tavizsiz tutumu ile karşılık veren Boynukalın, Hadi Özışık’ın açıklamalarına verdiği karşılıkla da Özışık ve avanesine, İslam’ın izzetine ve asaletine yakışan şekilde hadlerini bildiriyor.

1-152.jpg2-200.jpg

Anayasa tartışmalarında Müslümanca hassasiyetler doğrultusunda fikirlerini belirten bir Müslümana böyle rezil, lümpen bir dil ile saldırmak hangi aklın ürünüdür anlamak mümkün değil! Ancak asıl olana vurgu yapmak, buna dair söz söylemek her bir Müslümanın sorumluluğudur. Bu sorumluğun bilinciyle, eğilip bükülmeden hakkı dile getirmekten çekinmeyenler hesabı da kolaylıkla verecek olanlardır. Ekran soytarıları ise hesap gününü düşünmeye şimdiden başlasınlar!

Sosyal medyada binlerce kullanıcının #hadsizhadiözışık etiketi ile tepkilerini dile getirdiği görüldü.

whatsapp-image-2021-02-13-at-22-06-43.jpeg

HABERE YORUM KAT

18 Yorum