1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Grup Yürüyüş, Yeni Albüm İçin Stüdyoda
Grup Yürüyüş, Yeni Albüm İçin Stüdyoda

Grup Yürüyüş, Yeni Albüm İçin Stüdyoda

Grup Yürüyüş, uzun süredir beklenen albümü için stüdyoya girdi. Albüm kayıtları tamamlanmak üzere…

06 Şubat 2013 Çarşamba 15:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

2005’te “Umuda Yürüyüş” ve 2009’da “Adanış Günü” adlı albüm çalışmalarından sonra uzun süredir üçüncü albüm hazırlıkları içinde olan Grup Yürüyüş, yeni albüm kayıtları için stüdyoya girdi.

Albümün canlı enstrüman kayıtlarının sona ermesinin ardından vokal kayıtlarına başlayan Grup Yürüyüş elemanları, birkaç gün içinde okumaları tamamlayacaklarını ifade ettiler.

Kayıtların tamamlanmasının ardından teknik düzenlemeler ve prosedür işlemleriyle birlikte yeni albümün Mart ayında çıkması bekleniyor.

Kendileriyle kayıt yaptıkları Mavi Stüdyo’da görüştüğümüz Grup Yürüyüş elemanları, yeni albümleri hakkında sitemiz okuyucuları için detay bilgi verdiler. Birkaç alternatif nedeniyle henüz albüm adını koymadıklarını öğrendiğimiz grup elemanlarından albümün içeriği hakkında konuştuk.

Suriye Direnişi İçin Marşlar

Albümde tema olarak Ortadoğu’da yaşanan kıyamlar öne çıkıyor. Özellikle Suriye’de yaşanan kıyıma karşın ortaya konan kesintisiz direnişin ağırlıklı yer aldığı albümde Mavi Marmara ile ilgili de iki eser bulunuyor.

Uludere’de yaşanan katliam ve Gazze’deki 8 günlük savaşla ilgili birer eserin bulunduğu albümde, bir eser de Peygamberimize ithaf edilmiş.

12 eserin yer alacağı albümde 2 şarkı Arapça, biri Kürtçe, diğerleri Türkçe…

Aranje ve müzik yönetmenliğini Fatih Ihlamur’un yaptığı albümün altyapısı dinamikliğiyle dikkat çekiyor. Farklı vokal denemeleriyle zenginleştirilen albüm, inşallah Mart ayında Ekin Prodüksiyon tarafından yayınlanmış olacak.

-----

Albümle ilgili gelişmeleri ve konser duyurularını Grup Yürüyüş'ün facebook sayfasından takip etmek için tıklayınız...

grup-yuruyus-album-kaydi_studyo2013-02.jpg

grup-yuruyus-album-kaydi_studyo2013-01.jpg

HABERE YORUM KAT

23 Yorum