1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Giresun'daki Saldırıyı PKK Şemsiyesi Altındaki HBDH Üstlendi!
Giresun'daki Saldırıyı PKK Şemsiyesi Altındaki HBDH Üstlendi!

Giresun'daki Saldırıyı PKK Şemsiyesi Altındaki HBDH Üstlendi!

Giresun'daki Çaldağ Jandarma Karakol Komutanlığı'na düzenlenen saldırıyı, PKK ve 8 örgütün birleşmesiyle oluşturulan HBDH üstlendi.

08 Mayıs 2016 Pazar 21:36A+A-

Giresun Çaldağ Jandarma Karakol Komutanlığı'na 6 Mayıs Cuma günü düzenlenen saldırıyı, THKP-C ve MLKP dâhil 8 örgütün PKK şemsiyesi altında birleşmesiyle oluşturulan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) üstlendi.

Fırat Haber Ajansı'nda (ANF) yer alan habere göre açıklamada, “6 Mayıs günü öğleden sonra saat 16.30'da Giresun'a bağlı Çaldağ beldesi Jandarma Karakolu’na karşı militanlarımız tarafından bir eylem düzenledi. Bu eylemde karakol komutanı hedeflenmiş ve vurulmuştur. Yine karakol nizamiyesi de vurulmuş ve burada 3 jandarma öldürülmüştür. Birçok aracın darbelendiği eylemde Karakol Komutanı ağır yaralanmış ve ardından ölmüştür.” ifadeleri yer aldı.

Saldırıda karakoldaki bir başçavuşun hayatını kaybettiği bildirilmişti. HBDH ise karakol komutanı ile 3 jandarmanın yaşamını yitirdiğini iddia etti.

İlanı doğrudan PKK yöneticisi Duran Kalkan tarafından Kandil’de yapılan “Halkların Birleşik Devrim Hareketi” (HBDH) şu örgütlerden oluşuyor: TKP/ML, PKK, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP-Leninist, TİKB, DKP, Devrimci Karargâh ve MLKP.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum