1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa’daki Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Göçmen Düşmanlığı Önde Çıkıyor
Fransa’daki Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Göçmen Düşmanlığı Önde Çıkıyor

Fransa’daki Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Göçmen Düşmanlığı Önde Çıkıyor

Fransa'da cumhurbaşkanı seçimine doğru, merkez sağ aday adayı Sarkozy., "Cumhurbaşkanı olduğumda ilk iş, bütün ülke sınır kapılarında kimlik kontrollerini yeniden başlatma emri vermek olacak" dedi.

19 Kasım 2016 Cumartesi 09:41A+A-

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Elysee Sarayı'na yeniden seçilmesi halinde ilk iş olarak ülkenin bütün sınır kapılarında kimlik kontrollerini yeniden başlatacağını bildirdi.

Fransa'da gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanı seçimi için merkez sağ adayının belirleneceği ön seçime katılacak 7 siyasetçiden biri olan Sarkozy, yarınki ilk tur öncesi Nimes kentinde seçmenlerine hitap etti.

Konuşmasının önemli bir bölümünü terörle mücadeleye ayıran Sarkozy, "Sınırlarımızı korumak zorundayız. 7 Mayıs'ta cumhurbaşkanı olduğumda ilk iş, bütün ülke sınır kapılarında kimlik kontrollerini yeniden başlatma emri vermek olacak. Fransa'nın sınır kapıları kevgir değil." dedi.

İktidarın terörle mücadelesini eleştiren Sarkozy, "İktidarın vatandaşa 'Terör tehdidi ile yaşamaya uyum sağlayın' demesini kesinlikle reddediyorum." diye konuştu.

Merkez sağda ön seçim yarışının ilk turu yarın, ikinci turu 27 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Anketlerde, bu ön seçimde galip gelerek merkez sağın adayı olacak siyasetçinin, 23 Nisan ve 7 Mayıs 2017 tarihlerinde iki turlu düzenlenecek cumhurbaşkanı seçimini de açık farkla kazanacağı öngörülüyor.

Sarkozy ile eski başbakanlardan Alain Juppe, merkez sağdaki ön seçimde en fazla şans tanınan adaylar arasında yer alıyor. Yine eski başbakanlardan François Fillon'un, ön seçimde ilk turu üçüncü sırada tamamlaması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT