1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa'da yolsuzlukla suçlanan McKinsey şirketinin binasında arama yapıldı
Fransa'da yolsuzlukla suçlanan McKinsey şirketinin binasında arama yapıldı

Fransa'da yolsuzlukla suçlanan McKinsey şirketinin binasında arama yapıldı

Daha önce Türkiye’de de hakkında tartışmalar yaşanan ABD merkezli McKinsey şirketinin Fransa'da, hakkında vergi kaçırma ön soruşturması başlatıldı ve idare binasında arama yapıldığı belirtildi.

24 Mayıs 2022 Salı 21:38A+A-

Fransa basınındaki haberlere göre, Ulusal Mali Savcılık Ofisinin (PNF) talimatıyla Fransız Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu Champs-Elysees Caddesi üzerindeki McKinsey binasında arama başlatıldı.

Aramanın 31 Mart'ta açılan ve haksız kazanç elde etme ile yolsuzluk yapma kapsamındaki soruşturmaya ilişkin yapıldığı ifade ediliyor.

Fransa Senatosunca oluşturulan komite, 17 Mart'ta kamuoyuyla paylaştığı raporda, McKinsey'in son 10 yıldır kurum vergilerini ödemediğini bildirmişti.

Raporda, 2018-2021'de McKinsey ile yapılan sözleşmelerin bedelinin iki katından fazla artarak 1 milyar avronun üzerine çıktığı kaydedilmişti.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise şirkete arka çıkarak, Senatonun McKinsey'e yönelttiği yolsuzluk suçlamalarının doğru olmadığını savunmuştu.

McKinsey, Türkiye’de bir çok tartışmaya konu olmuştu. 2018 yılında dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından ABD merkezli McKinsey şirketi danışmanlık hizmeti vermek için tutulmuş Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu işlem durdurulmuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT