1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Filistinli yönetmenin “The Present” filmi Oscar’a aday gösterildi
Filistinli yönetmenin “The Present” filmi Oscar’a aday gösterildi

Filistinli yönetmenin “The Present” filmi Oscar’a aday gösterildi

Filistinli yönetmen Farah Nablusi’nin “The Present” (Hediye) filmi Oscar’a aday gösterildi.

16 Mart 2021 Salı 15:21A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

93. Akademi Ödülleri’nin 9 kategorisi için kısaltılmış aday listeleri açıklandı. Türkiye'nin En İyi Uluslararası Film kategorisinde aday gösterdiği “7. Koğuştaki Mucize” kısa listeye dahi giremezken Filistinli yönetmen Farah Nablusi’nin “The Present” (Hediye) filmi Oscar’a aday gösterildi.

Filistinli Yönetmen Farah Nabulsi'nin filmi The Present (Hediye), En İyi Kısa Film kategorisinde Akademi Ödülü'ne aday gösterildi.

Farah Nabulsi duyuru yapıldıktan sonra Twitter'da Oscar'a aday gösterilmenin sevincini paylaştı.

Filistinli Yusuf ve kızının, evlilik yıldönümlerinde karısına bir hediye almak için basit bir alışveriş gezisi olması gereken yürüyüşleri ancak İsrail kontrol noktalarını, barikatlarını ve askerlerini geçerek mümkün hale geliyor. Filistin’deki işgali kısa film olarak kayda alan Nablusi’nin filmi The Present daha önce de 46 ödüle aday gösterilmiş 21 ödülü kazanmıştı.

Nabulsi, kısa filminin kendi deneyimlerine ve Batı Şeria'daki kısıtlı hareket özgürlüğüne sahip diğer Filistinlilerin deneyimlerine dayandığını ifade etmişti. Kontrol noktalarının mantığını anlayamayan Nabulsi, "Bunu dünyaya anlatmalıydım" demişti.

The Present filminden bazı sahneler

the-presentten-goruntuler-1.jpg

the-presentten-goruntuler-2.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum