1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Mahkumlar İçin "Zorla Besleme" Yasası
Filistinli Mahkumlar İçin "Zorla Besleme" Yasası

Filistinli Mahkumlar İçin "Zorla Besleme" Yasası

Siyonistler, Filistinli tutuklu ve mahkumların "zorla beslenmesine" imkan tanıyacak yasayı yürürlüğe koymaya hazırlanıyor.

15 Haziran 2015 Pazartesi 12:06A+A-

İşgal hükümeti, cezaevinde açlık grevi yapan Filistinlilerin "zorla beslenmesine" imkan sağlayan yasayı onayladı. Zorla beslemenin, doktorların önerisiyle hayati tehlikesi bulunan mahkumlara uygulanacağı bildirildi.

Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan'ın hazırladığı ve geçen yaz meclisteki ilk oturumda onay alan "zorla besleme" yasasının devamı niteliğindeki yasa, işgal meclisi Knesset'te iki farklı oturumda onaylanması durumunda yürürlüğe girecek.

Geçen yaz meclis gündemine gelen yasanın yürürlüğe girmesi için gerekli ikinci meclis oturumu ise yapılmamıştı.

Doktorlardan yasaya tepki

 "Zorla besleme"nin etik olmadığını belirten İsrailli doktorlar ise yasaya tepki gösteriyor. İsrail medyasında yer alan haberlere göre, İsrail Sağlık Derneği Başkanı Leonid Eidelman, doktorlara "zorla besleme" uygulamasına katılmamaları uyarısında bulundu. Eidelman ayrıca, yasaya olan muhalefetlerini bakanlar ve yargıçlar nezdinde her fırsatta dile getirdiklerini kaydetti.

Dünya Sağlık Derneği'nin 1975 yılında yayınladığı Tokyo Deklarasyonu'na göre mahkumların "zorla beslenmesi" yasak. 

Filistin Hükümeti geçen hafta İsrail'i uyararak, 6 Mayıs'tan bu yana açlık grevinde olan Filistinli mahkum Hader Adnan'ın (36) sağlık durumundan "İsrail'in sorumlu olduğunu" belirtmişti. Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentinde yaşayan Adnan, 2012 yılından beri tutuklu. Adnan daha önce de 67 gün devam eden açlık grevi yapmıştı.  

AA

HABERE YORUM KAT