1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Fatih Camiinde eller Gazze için semaya kalktı
Fatih Camiinde eller Gazze için semaya kalktı

Fatih Camiinde eller Gazze için semaya kalktı

İslami kuruluşların çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi Gazze ve mücahitler için namaz kılıp dua etti.

28 Ekim 2023 Cumartesi 22:31A+A-

HAKSÖZ HABER

Yatsı namazında Fatih Camiinde toplanan binlerce kişi Gazzeli Müslümanların kurtuluşu için dua edip mücahitlerin zafere ulaşması adına topluca duada bulunup namaz kıldı.

Usame Çiçek Hocanın cemaatle kıldırdığı vitir namazında kunutta Gazzeli Müslümanlar için dua edildi. Okunan duaya eşlik eden binlerce Müslüman, mücahitlerin zafere ulaşması için ellerini semaya kaldırdı.

Namaz sonra cami avlusunda grup adına söz alan Necmettin Irmak neredeyse bir asırdır devam eden işgalin kırılması için ortaya konulan mücadeleye destek verilmesi çağrısında bulundu.  

"100 yıldır devam eden işgal süreci artık tersine dönmüştür. Tarihin değiştiği anlara şahitlik ediyoruz. Bu büyük kırılma anı sayesinde tarihin akışı mücahitlerin ve bizlerin yardımıyla Allah'ın vaadine uygun olarak özüne dönecektir. Bizim içinse topraklarımızı geri alıncaya ve  adalet sağlanıncaya kadar direniş devam edecektir."

Hamas yöneticilerinden Talal Nassar, şahitlik görevini yerine getiren Türkiyeli Müslümanlara teşekkür ederken Filistin mücadelesinin Hz. Ömer'den (r) miras kaldığını ifade etti.

"Kardeşler inanıyoruz ki Filistin davası sizlerin desteğiyle güçlenerek büyüyecektir. Bizler Hz. Ömer ve Selahaddin Eyyubi'nin yolunu sürdürdüğümüz için Allah'ın ayetlerinden birisi olan Kudüs'ü savunuyoruz. 1948'den beri işgal altında olan Filistin toprakları direniş başladıktan sonra ABD ve AB için tehdit haline geldi. Filistinli çocuklar katledilirken hiçbir rahatsızlıkları söz konusu değildi. Fatih Camiinden tüm Müslümanlara sesleniyorum ki bizler Allah yolunda cihad ettikçe başarıya ulaşmak da mümkün olacaktır.  Allah yardımcımız olsun. Dikkat ederseniz Siyonistler ancak çocukları öldürebiliyor. Hamas ise Allah'ın çizdiği sınırları çiğnemiyor... Bu onlara verdiğimiz en büyük derstir."

Hamas Türkiye sorumlusu Musa Akkari, Kassam Tugayları'nın askeri yeteneklerinin artması sebebiyle Siyonistlerin en büyük korkularını yaşadığını bu yüzden de her geçen gün daha fazla alçaldığını belirtti.

"Cihad ruhuyla burada toplanan Müslümanları selamlıyorum. Hamas on ay önce operasyonunu duyurmuştu. Ancak yine de Siyonistlerin elinden hiçbir şey gelmedi. 10 yıldır Mescid-i Aksa ramazan ayında kapalı. Aslında 10 yıldır Aksa'da devam eden aktif bir direniş söz konusuydu. Aksa Tufanı ile bu direniş şahlandı ve düşmana gereken dersi verdi. Mescid-i Aksa ile Gazze 80 km. Hamas bir operasyonu ile 40 km yol aldı. Eğer yeterli destek olursa önümüzde Mescid-i Aksa var Allah'ın izniyle."

Akkari esir alınan 5 tane yüksek rütbeli askerden bahsetti. Ardından Filistin'de katledilen çocukların kanıyla büyüyen direniş sayesinde Fatih Camiinde cemaatle kılınan namaz gibi inşallah Mescid-i Aksa'da da beraber namaz kılınacağını belirtti.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Gazze'deki zulmün yanında herkese örnek olacak bir direniş gerçeğinin de var olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı. 

"Gazze'de zalimlerin vahşice saldırılarına rağmen direnişten bir an bile geri adım atmayan Müslümanları selamlıyoruz. Gazze'de Siyonist katillerin vahşi saldırılarıyla çoluk çocuk demeden giriştikleri katliamlar bu alçakların nasıl zalimler olduğunu tekrar bütün dünya  hatırlattı. Güya Hamas'la savaşma iddiasındaki işgalciler aşevi, cami, hastane ve kilise vuruyor. Allah'ın laneti Siyonistlerin üstüne olsun. Aynı zamanda dünyanın bütün zalimleri Siyonistlere kol kanat geriyor. Yakarışımızı Rabbimize ulaştırmak için buradayız. Zalimlere lanet ediyoruz."

Rıdvan Kaya, Kassam Tugayları'nın direnişiyle bütün Müslümanlara çok değerli bir takım hususları hatırlattığının altını çizerken direniş iradesinin zalimler tarafından kırılmaya çalıştığına dikkat çekti. 

"Gazze'ye baktığımızda sadece Siyonistlerin katliamlarını görmüyoruz. Aynı zamanda Allah'ın yardımıyla vahşete karşı dimdik ayakta duran bir direniş iradesi de görüyoruz. Bizler bu sebeple Kassam ile gurur duyuyoruz. Onlardan direnişi öğreniyoruz. Hepimizi kendine getiren bu direniş örneği sebebiyle onlara teşekkür ediyoruz. Hamas'ın direniş iradesini verilen desteği kırmak için spekülasyon ve komplo teorileriyle Müslümanların aklı bulandırılmaya çalışılıyor. Ancak Filistin’in sadece direnerek özgürleşebileceğini Aksa Tufanı bir kere daha herkese hatırlattı."

Talip Güler tarafından okunan duanın ardından eylem sona erdi.

fatih-camii-gazze-dua-knut-14.jpg

fatih-camii-gazze-dua-knut-1.jpg

fatih-camii-gazze-dua-knut-8.jpg

fatih-camii-gazze-dua-knut-11.jpg

fatih-camii-gazze-dua-knut-4.jpg

fatih-camii-gazze-dua-knut-5.jpg

fatih-camii-gazze-dua-knut-7.jpg

fatih-camii-gazze-dua-knut-12.jpg

fatih-camii-gazze-dua-knut-9.jpg

fatih-camii-gazze-dua-knut-10.jpg

fatih-camii-gazze-dua-knut-13.jpg

fatih-camii-gazze-dua-knut-3.jpg

fatih-camii-gazze-dua-knut-6.jpg

Etkinlik İslami Dayanışma Cemiyeti, İmam Buhari Eğitim ve Araştırma Vakfı, Medeniyet Uluslararası İnsani Yardım Derneği, Nebevi Nesil Eğitim ve Araştırma Vakfı, Okur-Der, Rahmet-Der, Siyer Vakfı, Ümmetin Sesi Derneği, İlim ve Davet Derneği, Erdem Vakfı, Gençlik Derneği, Özgür-Der tarafından düzenlendi. 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum