1. HABERLER

  2. İSLAM DÜŞÜNCESİ

  3. Fahşaya tavır almak, münkeri reddetmek zorundayız!
Fahşaya tavır almak, münkeri reddetmek zorundayız!

Fahşaya tavır almak, münkeri reddetmek zorundayız!

Kalbimizi diri tutalım. Dünyevi manada bir bedeli olsa da hayırlı olanı tercih edip, saadeti geçici ve sahte hazlarda, kazanımlarda, başarılarda aramayalım.

16 Haziran 2023 Cuma 20:41A+A-

Rıdvan Kaya / Haksöz Haber

Seçim sonrası iktidar mensuplarının kimi icraatlarıyla bazı tartışmaların yoğunlaştığı görülüyor. Beklendiği üzere Türkiye’de kamusal hayatın nasıl cahili bir zorlamaya maruz kaldığını net biçimde ortaya koyan manzaralar tekerrür ediyor. Yemin meselesinde net biçimde görülen bu tağuti dayatma olgusu Anıtkabir taziminde çok daha açık bir şekilde tezahür ediyor. Yaz mevsimi dolayısıyla çeşitli belediyelerin kültürel etkinlik adı altında düzenledikleri konserler, eğlence organizasyonlarında aynı şekilde vahim çirkinlikler sahneleniyor.

Birileri “bakın omuz verdikleriniz ne zulümlere imza atıyorlar” diye bizlere eleştiri yöneltiyor, “bunlara mı destek verdiniz” diye soruyorlar. Hayır, bizler bu yapılanlara destek olmadık, kimseye de bu zulümleri icra etsin diye destek vermedik. Bizi mevcut iktidara destek vermeye iten saik muhalefetin düşmanlıkta, zulümde sınır tanımayan bir anlayışı temsil etmesiydi. Şu anda eleştirdiğimiz kimi görüntülerin sosyal ve siyasal düzlemde tam tekmil bir hayat tarzına, sistematik, kapsamlı bir ifsad olgusuna dönüştürülme riskiyle karşı karşıyaydık ve hamd olsun bu tehlike şimdilik püskürtüldü.

Yazının Devamı >>>