1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan: “Mültecilere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz”
Erdoğan: “Mültecilere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz”

Erdoğan: “Mültecilere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de sayıları yaklaşık 5 milyon olan mültecilere ev sahipliği yapmaya gayret ettiklerini ve bundan sonra ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

19 Eylül 2023 Salı 00:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sheraton New York Times Square Hotel'de düzenlenen Concordia Zirvesi kapsamında soruları yanıtladı.

Türkiye’deki mültecilere ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, ana muhalefet partisi olan CHP’nin mültecilere bakışının çok acımasız olduğunu, muhalefet partilerinin seçim stratejisini mültecileri geri gönderme üzerine kurduklarını söyledi. 

Mülteci meselesine farklı baktıklarını ifade eden Erdoğan, “Mültecilere olan ev sahipliğini bugüne kadar nasıl yaptıysak bundan sonra da  aynen yapmaya devam edeceğiz. Biz de şu an 5 milyona yakın mülteci var. Bu 5 milyon mülteciye tüm gayretimizle ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Mültecileri gönüllü geri dönüşüne de değinen Erdoğan, Suriye’nin kuzeyine inşa edilen konutlar sayesinde gönüllü geri dönüşlerin artacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum