1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ekin Yayınlarından Yeni Kitap: “İbadet İlmihali”
Ekin Yayınlarından Yeni Kitap: “İbadet İlmihali”

Ekin Yayınlarından Yeni Kitap: “İbadet İlmihali”

Ekin Yayınları, Mustafa Siel'in “Günlük Hayatımız’da Kulluk İBADET İLMİHALİ”ni yayımladı.

29 Temmuz 2015 Çarşamba 15:51A+A-

HAKSÖZ-HABER

Araştırmacı yazar Mustafa Siel; neredeyse kimliklerin din hanesi bölümüne yazılan “İslam”a indirgenen Müslümanlığı, din ile hayat bulan, ayağa kalkan ve yol alan dinamik bir yaşam biçimi olması için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. “Günlük Hayatımız’da Kulluk İBADET İLMİHALİ” isimli kitap Ekin Yayınları tarafından yayımlandı.

İbrahim Suresi 24 ve 25. ayetlerde “temiz ve güzel söz – kelimetuttayyib” olan kelimeyi tevhid; kökü kuvvetli ve gövdesi sağlam, dalları semaya uzanmış, her mevsim meyve veren bir ağaca benzetilmektedir. Siel, daha önce yayınlanan “Günlük Hayatımızda Tevhid ve Şirk” isimli çalışmasında, bu ağacın kuvvetli kökü olan kelimeyi tevhidi; yani “La ilahe illallah, Muhammedun Rasulullah – Allah’tan başka ilah (tanrı) yoktur, Muhammed O’nun peygamberidir.” sözünü açıklamaya gayret sarfetmişti.

Bu çalışmasında ise, kökü sağlamca atılmış bu ağacın gövdesi ve dalları tarif edilmeye çalışılmaktadır. Yani tevhidin mutlak gereği ve neticesi olan; sadece Allah’a ibadet (kulluk) etmenin ne manaya geldiğini ve bir Müslüman’ın günlük hayatının 24 saatini ve bütün hayatını kuşatacak şekilde bu kulluğu (ibadeti) nasıl yerine getirebileceğini; Kur’an’ı Kerim ve mütevattir sünneten delillerle açıklamaya gayret etmiştir.

Mustafa Siel’in daha önce “Kur’an’da ve Günlük Hayatımızda Tevhid ve Şirk” ile “Ahiret Bilinci” adlı kitapları Ekin Yayınları tarafından yayımlanmıştı.

ibadet-ilmihali-(3)-001.jpg

 

Kitap Adı: Günlük Hayatımız’da Kulluk İBADET İLMİHALİ
Yazarı: Mustafa Siel
Yayınevi: Ekin Yayınları  
İletişim: 0212-5241028

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum