1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye Seyahat Kısıtlaması Eleştirisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye Seyahat Kısıtlaması Eleştirisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye Seyahat Kısıtlaması Eleştirisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin Türkiye'ye seyahat kısıtlamalarını kaldırmamasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Biz bir kaybedersek onların kaybı 5 olacaktır, 10 olacaktır. Böylesine çarpık bir hesabın uzun süre sürdürülmesi mümkün değildir" dedi.

05 Temmuz 2020 Pazar 03:12A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gelir İdaresi hizmet binası açılışında konuştu. Konuşmasında AB'nin Türkiye'ye yönelik seyahat kısıtlama kararını kaldırmamasına da tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

"İKİ YÜZLÜ TUTUMLARI HUKUK DEVLETİNİ GÜÇLENDİREREK AŞABİLİRİZ"

Ekonomiyle ilgili mesajlar veren Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemize yönelik çifte standartları, iki yüzlü tutumları hukuk devleti niteliğimizi güçlendirerek aşabiliriz. Büyüme rakamları başta olmak üzere pek çok konuda fiili gerçekleşmelerin geride kalması potansiyelimizin zenginliği sayesindedir. Açıklanan her veri Türkiye'nin olumlu ayrışacağını teyit ediyor.

Ekonomimize kurulan tuzakları bozarak yolumuza devam ediyoruz. Salgın dönemi çalışmalarımızın ve emeklerimizin karşılığının görülmesini birkaç ay öteledi. Toplumun her kesiminin yanında olduk. Sosyal koruma kalkanı olarak adlandırdığımız destek programlarıyla milletimizin cebine aktardığımız kaynak tutarı 24 milyar lirayı geçti.

"BİZ BİR KAYBEDERSEK ONLARIN KAYBI 10 OLACAKTIR"

Özellikle Türkiye'nin salgın sürecinden sağlıktan üretime kadar her alanda böylesine güçlü çıkması birilerini rahatsız etti. AB'nin ekonomiden demokrasiye, şeffaflıktan altyapıya esamesi okunmayacak ülkelere kapılarını açarken, Türkiye'yi dışarda bırakması bunun örneğidir. Biz bir kaybedersek onların kaybı 5 olacaktır, 10 olacaktır. Böylesine çarpık bir hesabın uzun süre sürdürülmesi mümkün değildir. Özellikle turizmde Türkiye ile yarışabilecek bir başka millet tanımıyorum. Elbette bu konuda daha ilkeli davranan ülkeler de var, mesela İngiltere.

Faizlerdeki düşüş tüm piyasalarda canlandırmayı beraberinde getirdi. Özellikle konut, otomotiv sektöründe ciddi bir patlama var. Ulaşımdan sağlığa ardı ardına yaptığımız açılış törenlerinde azmin ifadesidir. Tüm yaz ve sonbahar boyunca sürecek bir açılış takvimi var, durmak yok yola devam. Bu parolayla ülkemize ve milletimize yaptığımız hizmetleri sürdürmekte kararlıyız.

HABERE YORUM KAT