1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Cannes’te Yahudi Lobisi: İsrail, Filistin Filmini Gösterimden Kaldırdı
Cannes’te Yahudi Lobisi: İsrail, Filistin Filmini Gösterimden Kaldırdı

Cannes’te Yahudi Lobisi: İsrail, Filistin Filmini Gösterimden Kaldırdı

Cannes Film Festivali programındaki Münih: Bir Filistinli Hikayesi filminin gösterimi Fransa’daki bir Yahudi cemaatinin baskısı sonucu iptal edildi.

16 Mayıs 2016 Pazartesi 13:45A+A-

Cannes, iptale ilişkin olarak ‘kamu düzenini’ tehdit edecek bazı unsurlar nedeniyle filmin gösterilmeyeceğini açıkladı.

Electornic Intifada adlı internet sitesinde yer alan habere göre; Fransa’daki Yahudi Kurumları Temsilciler Konseyi (CRIF), Münih: Bir Filistinli Hikayesi (Munich: A Palestinian Story) isimli filmin, Filistinlileri sempatik gösterdiğini ve 1972 Münih Olimpiyat Oyunları’nda 11 İsrailli atletin Filistinli bir grup tarafından rehin alındıktan sonra öldürülmesinden Alman güvenlik güçlerinin sorumlu tuttuğunu gerekçesiyle filmin gösterilmesine karşı çıktı.

Hatta CRIF Başkanı Roger Cukierman, Cannes Film Festivali Başkanı Pierre Lescure ve Fransa Kültür Bakanı Audrey Azoulay’a bu konuda birer mektup gönderdi. Filmin festivalde gösterilmesinden endişe duyduğunu belirten Cukierman, filmin İsraillileri rehin alan Filistinlileri özgürlük savaşçıları olarak sunduğunu belirtti.

Cukierman, filmde Alman polisinin suçlandığını öne sürdü ve eğer film gösterilirse bir skandala imza atılacağını söyledi.

Mektup etkili olmuş ki filmin gösterimi Cannes tarafından iptal edildi. Üstelik Cannes başkanı David Lisnard kamu düzeninin tehdit edileceğini öne sürerek.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum