1. HABERLER

  2. İSLAM DÜŞÜNCESİ

  3. ’Biz sizin dininize karışıyor muyuz ki, siz bizim dinimize karışıyorsunuz?’
’Biz sizin dininize karışıyor muyuz ki, siz bizim dinimize karışıyorsunuz?’

’Biz sizin dininize karışıyor muyuz ki, siz bizim dinimize karışıyorsunuz?’

​​​​​​​Ateist veya Deist olduklarını söyleyen bir takım kişiler işlerini -güçlerini bırakmışlar, müslüman olduklarını bildikleri kişilere devamlı mesajlar göndererek, onların inançlarındaki -kendi akıllarına göre- çelişkilere dikkati çekmeye çalışıyorlar.

10 Ekim 2022 Pazartesi 18:49A+A-

Selahaddin E. Çakırgil’in yazısı:

26 Eylûl tarihli yazıda, ‘hezeyan’ların da, ‘kişinin düşüncesini açıklamak hürriyeti’ sanılmamasına dair ifademe, bazı kişilerden mesajlar aldım. Halbuki, o yazımda yeteri kadar net cevabım vardı. Ama, nasıl bir herzevekil olduğu, geniş kitlelerce bilinen bir ateist prof.  kişinin,  hem önceki ilahî Kitab’larda, hem de Kur’an’da isimleri ap-açık ve defalarca zikrolunan bazı peygamberlerin varlığının  ‘bilimsel’ olarak isbatlanamadığı’ lafına ve ‘iman’ konularının ‘bilimsel’ denilen denemelerle tartışılmasının netice vermeyecek boş ve toplumun manevî varlığına bir saldırı olduğuna değinilmişti.  

Evet, ‘İman meselesi’, kesin şekilde gerçekleşen kalbî tasdik konusudur. ‘İnandım!’  diyen insan, inandığı konuda şekk’e düşerse, o gibiler için, o konu artık iman konusu olmaktan zâten çıkar. ‘Efendim, başkalarının kesin olarak inandıklarını, iman ettiklerini belirttikleri konuları birilerinin de, eleştirmek hakkı yok mudur?’  denilmektedir; ‘düşüncenin hürriyeti’ adına..

Yazının Devamı >>>