1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Biden tutarsız açıklamalarıyla işgal rejimi adına mağlubiyeti kabul etmiş oldu!
Biden tutarsız açıklamalarıyla işgal rejimi adına mağlubiyeti kabul etmiş oldu!

Biden tutarsız açıklamalarıyla işgal rejimi adına mağlubiyeti kabul etmiş oldu!

Geçtiğimiz haftalarda “kalıcı ateşkes Hamas’a destek olur” diyen ABD Başkanı bu kez ateşkese destek verdi: “Savaşmaya devam etmek Hamas'a istediğini vermek olur.”

29 Kasım 2023 Çarşamba 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD Başkanı Joe Biden, dünya kamuoyunda sık sık dile getirilen “ateşkes” çağrılarını reddederek Siyonistlerin işgal politikalarına açıktan destek vermişti. 18 Kasım'da Washington Post'ta yayınlanan yazısında Biden "Ateşkes barışa giden bir yol değildir" diyerek Gazze'de ateşkese karşı olduğunu yinelerken, Hamas'a rehineleri serbest bırakması ve 7 Ekim'de İsrail'e düzenlenen saldırının arkasındaki kişileri teslim etmesi çağrısında bulunmuştu.  “Kalıcı ateşkesin Hamas’a destek olacağını” ifade eden Biden, altı gündür devam eden geçici ateşkesin ardından ise “Savaşmaya devam etmek Hamas'a istediğini vermek olur.” cümlesini kurarak büyük bir tutarsızlığa düştü.

Aslında Joe Biden'ın tutarsızlığı Siyonistlerin mağlubiyetini tescil ediyor. Sahadaki kazanımlarını esir takasındaki moral desteği ile tahkim eden Kassam şuan psikolojik üstünlüğü elinde tutuyor. Bu sebeple devam edecek olası sıcak çatışmalar Filistin halkının Hamas’ın yanında daha fazla mevzilenmesi anlamına geliyor.

Şunu herkes biliyor ki Filistin halkının direnişten başka bir çaresi yok. Bunun içinse Hamas’ın mücadele tarzı Filistin halkı tarafından kolaylıkla benimseniyor. Filistinli tutsakların ailelerine kavuşması ise sabırla sürdürülen direnişin kazanımlarını kanıtlıyor. Bu bağlamda Biden son açıklamasıyla işgal rejimi adına mağlubiyeti kabul etmiş oluyor:

Savaş devam ederse direniş daha da güçlenecek!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT