1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Batı’nın ikiyüzlülükten aşınmış yüzü ar tanımıyor!
Batı’nın ikiyüzlülükten aşınmış yüzü ar tanımıyor!

Batı’nın ikiyüzlülükten aşınmış yüzü ar tanımıyor!

Almanya Milli Takımı, çarşamba günü Katar'da Japonya ile oynadığı maç öncesinde Katar’ın ahlaki ilkeler nezdinde aldığı kararları ağızlarını elleriyle kapatarak protesto etti.

24 Kasım 2022 Perşembe 21:29A+A-

HAKSÖZ HABER

Alman futbolcular, FIFA'nın yasaklama politikasına karşı bir mesaj verdiklerini iddia ettikleri protesto eylemiyle kendilerince Katar’ı protesto ettiler. Güney Afrika, Brezilya ve son olarak Rusya’da düzenlenen organizasyonlarda Batı’nın eylemlerine karşı hiçbir tepki vermemişlerdi.

Batı’nın çirkin ikiyüzlülüğünü sergilediği platformlarda takınılan tutarsız tavırlar sosyal medyada tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları, Fransa, Almanya ve İngiltere’nin soykırım politikaları, insan hak ihlalleri ile ilgili futbolcuların toplu bir şekilde hiçbir zaman tepki göstermediğini ifade ettikleri yorumlarında Katar’ın ahlaki olarak bir büyük bir problem olan sorunlara karşı geliştirmiş olduğu engelleyici yaptırımları hangi hakla eleştirebildiklerini sorguluyor.

Bir sosyal medya kullanıcısı Almanya’nın ‘Tek Aşk’ kaptanlık pazı bandının Katar’ın talebi doğrultusunda FIFA tarafından yasaklanmasını protesto eden Alman futbol takımı için şu yorumda bulundu:

“Katar'ı şu ya da bu şekilde eleştirmek mesele değil, aslında temel bir hak. Buradaki mesele ikiyüzlülük. Afrika'nın zenginliğini çalan Fransa'ya gittiğinde de aynısını yaptın mı ya da bir milyon Iraklıyı açlığa mahkum eden Amerika için?”

Avrupa basını ise Almanya milli takımının yaptığı protestoyu az bulduklarını ifade ederek Katar’ı ve FIFA’yı daha sert eleştirmek gerektiğini savunarak şöyle yazdı: “Elbette, pazı bandını takarak ve turnuvadaki ilerlemelerini tehlikeye atacak şekilde toplu uyarı riskini göze alarak [FIFA ve Infantino'ya] doğrudan meydan okumak daha etkili ve güçlü olurdu (FIFA bütün takımı turnuvadan men etmeye cesaret edebilir miydi?). ... Yine de Almanya Milli Takımı'nın tavrı ne kadar minimalist olursa olsun, hafife alınmamalı. Özellikle de ortaya çıkan görüntünün, kınamayı, reddiyeyi ve hatta alay etmeyi simgeleyen bir fotoğraf olma gücünden dolayı.”

 

alman-futbolcular-katar.jpg

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum