1. HABERLER

  2. HABER

  3. Baroda Olağanüstü Genel Kurul Kararı
Baroda Olağanüstü Genel Kurul Kararı

Baroda Olağanüstü Genel Kurul Kararı

İstanbul Barosu, olağanüstü genel kurul kararı aldığını belirtti.

08 Şubat 2013 Cuma 13:32A+A-

İstanbul Barosu, olağanüstü genel kurul kararı aldığını açıkladı.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Baro'da düzenlediği basın toplantısında, olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını açıkladı. 

Ümit Kocasakal, ''Mesleğe, meslektaşa, baroya yönelik saldırılara, tasfiye girişimlerine ve tezgahlarına en iyi cevabı genel kurulumuz verecektir'' dedi.

''Balyoz Planı'' davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi ve Konya Barosu Başkanlığı'nın suç duyurusu üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma sonucunda 30 Ocak tarihli iddianameyle İstanbul Barosu başkan ve yöneticileri hakkında ''yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs'' suçu kapsamında kamu davası açılmıştı. 

BARO 2 GÜN ÖNCE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, basında yer alan "İstanbul Barosu yönetimi düştü" iddialarını yalanlayarak, "Biz görevimizin başındayız. Bizim düşmemiz gibi bir durum söz konusu değil" demişti.

Kocasakal ve 8 yönetim kurulu üyesi hakkında 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istenildiği, Avukatlık Yasası gereği ise İstanbul Barosu yönetiminin düştüğü ileri sürülmüştü. Bunun üzerine açıklama yapan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, basında yer alan "İstanbul Barosu yönetimi düştü" iddialarını yalanlamıştı.

"GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ"

Kocasakal görevlerinin başında olduklarını belirtmiş "Biz genel kuruldan yaklaşık yüzde 60 oy ile seçildik. Son derece güçlü bir destekle seçildik ve görevimizin başındayız. Avukatlık kanunu 90'ncı maddesine maalesef yanlış bir anlam yükleniyor. Birincisi o madde seçilme yeterliliği ile ilgili ve seçimden önce ortaya çıkan bir hale ilişkin. Kaldı ki seçimden sonra ortaya çıkacak husus avukatlık kanunun 5'nci maddesi. Avukatlığa engel bir suçun işlenmesi yani 2 yıla aşkın bir cezanın söz konusu olması. 90'ncı maddede bir şey söylüyor 'hakkında son soruşturma açılması karar verilenler'. Bizde öyle bir şey olmadı çünkü son soruşturma denmesi avukatlık kanunun 59'ncu maddesi işletilerek açılan dava demek. Burada avukatlık kanunun 59'ncu maddesi işletilmedi, bu açıdan maddeye uymuyor" demişti.

 

HABERE YORUM KAT