1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Bana Putin adam öldürüyor dedirtemezsiniz!”
“Bana Putin adam öldürüyor dedirtemezsiniz!”

“Bana Putin adam öldürüyor dedirtemezsiniz!”

A Haber’de Biden’in Putin hakkındaki sözleri bakın nasıl değerlendiriliyor!

18 Mart 2021 Perşembe 18:51A+A-

HAKSÖZ HABER

Bilindiği üzere ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 2020 ABD seçimlerine müdahale ettiği gerekçesiyle "Bence, Rusya’nın lideri Putin bir katil!" şeklinde konuşmuştu.

Putin’in nasıl bir katil olduğu tüm dünyanın malumu. Bu durum Joe Biden’ın sütten çıkmış ak kaşık olduğu anlamına gelmiyor ama birilerinin bunu açıktan dile getirmesi önemli. Putin’in sadece Suriye’de işlediği cürümler bile savaş suçu ile yargılanıp hapiste çürümesi için yeterlidir. Ancak dünyadaki haksız düzen düşünüldüğünde adaletin tecelli etmesini beklemek çok mümkün gözükmüyor!  

Cumhurbaşkanı danışmanlarından Mesut Hakkı Caşın, Biden’ın Putin hakkındaki ‘katil!’ nitelemesini değerlendiriyor. Mesut Hakkı Caşın hakkında daha önce Haksöz Haber’de içerikler üretildi. Kendisinin düşünme tarzını ve usulünü tasvip etmiyoruz ama hukukunu savunduğumuz da oldu eleştirdiğimiz de.

A Haber’deki programda Caşın öyle şeyler söylüyor ki insanın ağzı açık kalıyor. “Joe Biden'ın ABD istihbarat birimlerinin vermiş olduğu ulusal istihbarat direktörlüğünün raporuyla Rusya Devlet Başkanı katil demesini esefle kınıyorum. Katil olmadığını ben de biliyorum bütün dünya da biliyor. Böyle bir şey varsa Uluslararası Adalet Divanı sorumludur. Buraya gidilir. Doğru olduğunu sanmıyorum...”

A Haber’den kimsenin de itiraz etmediği bu sözlere Putin’in kendisi bile bu kadar inanmıyordur herhalde! Putin’in katil olmadığını bildiği ifade eden Caşın buradan hareketle olsa gerek bir de Biden’i ‘esefle’ kınıyor. Yani bunu dert edinmiş olmak için nasıl bir körlük içinde olmak lazım acaba? Putin’in Esed rejiminin hamiliğini yaptığı ve 27 Şubat saldırısında TSK’nın hedef alınmasının baş sorumlusu olduğu gerçeğini kimden saklamaya çalışıyorsunuz? Danışmanlık görevini bu şekilde akıl yürüten insanların gerçekleştiriyor olması hükümetin en büyük problemini de gözler önüne sermiyor mu?

HABERE YORUM KAT

5 Yorum