1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cumhuriyet'in 'sağır duymaz uydurur' haberciliği!
Cumhuriyet'in 'sağır duymaz uydurur' haberciliği!

Cumhuriyet'in 'sağır duymaz uydurur' haberciliği!

Cumhuriyet gazetesi habercilik anlayışını dezenformasyon üzerine inşa etmeye devam ediyor!

06 Mart 2021 Cumartesi 16:12A+A-

HAKSÖZ HABER

Mesut Hakkı Caşın üslubu ve ideolojik konumlanışı ile oldukça problemli bir tutuma sahip. Kendisinin yaklaşım tarzını paylaşmıyoruz. Daha önce bir takım demeçleri hakkında eleştirel haberler de yapmıştık:

Ancak tüm bunlar Mesut Hakkı Caşın’a sırf problemli yaklaşımları sebebiyle istediğimizi söyleyebileceğimiz anlamına gelmiyor. Ancak ideolojik körlük hak ve hukuk dinlemeden her türlü dezenformasyonu üretmenizi mümkün kılıyor!

Cumhuriyet gazetesi “Canlı yayında büyük skandal: Erdoğan'ın danışmanından ağır küfür” başlıklı haberiyle algı yönetmeye devam ediyor. Öncelikle Mesut Hakkı Caşın olayın birinci faili olarak değil Erdoğan ile ilişkilendirilerek veriliyor. Ardından ise tamamen yalan üzerine kurulu bir içerik üretiliyor.

Canlı yayında Türkiye’nin ürettiği askeri ürünlerden bahseden Caşın, ABD’nin menfi tutumunun Türkiye’yi olumlu yönde etkilediğini ifade ediyor. “Amerika bizi silktikçe daha çok motorlar yapacağız.” şeklindeki sözleri çarpıtan Cumhuriyet ise Caşın’ın küfür ettiğini öne sürüyor. Uluç Özülker ise Caşın’ın bu ifadeleri üzerine  “İnşallah” diyor. Bu durum da Cumhuriyet’i hiç şüphelendirmemiş. Sitelerinde verdikleri videoda Caşın’ın ifadelerini bipleyerek verip algıyı bir üst seviyeye çıkarmışlar.

Bulduğu her şeye balıklama atlayarak ‘muhalif’ gazetecilik yapan Cumhuriyet gazeteciliği gerçek anlamda yerle bir ettiğinin farkında bile değil.  “Bir topluluğa karşı olan kininiz sizi adaletsizliğe sevk etmesin!” ilahi emrinden nasiplenmediği belli olan Cumhuriyet, sağır duymaz uydurur misali dezenformasyon üretmeye devam ediyor!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum