1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bahçeli, “İBB Başkanı’nın görevden alınması şarttır!” diyerek neyi amaçlıyor?
Bahçeli, “İBB Başkanı’nın görevden alınması şarttır!” diyerek neyi amaçlıyor?

Bahçeli, “İBB Başkanı’nın görevden alınması şarttır!” diyerek neyi amaçlıyor?

Devlet Bahçeli, Bülent Arınç ve Numan Kurtulmuş’u hedef aldı!

04 Ocak 2022 Salı 14:20A+A-

HAKSÖZ HABER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantıları için kürsüye çıktığı anda tehditler yağdırmaya başlıyor. Cumhur İttifakı’ndan sonra hırçınlığını artıran Bahçeli şuan ülkenin gidişatından memnuniyet duyan tek siyasi olabilir!

İBB’de gerçekleştirilen “terörle iltisaklı belediye çalışanı” soruşturması garip bir serencamda devam ediyor. En başında hadiseyi kamuoyuna duyuran İçişleri Bakanı şimdilerde sessiz. İBB Başkanı ise konu ile alakalı yetkililere yolladığı mektuptan karşılık alamadığını belirtiyor. Bunun yanında PKK ile ilişkili çalışanlar olduğu iddiası hala hükümete yakın medya organları tarafından haberleştiriliyor. Netice olarak kamuoyu neler yaşandığına dair gerçek anlamda fikir sahibi olamıyor!

Bu yaşananlar ile alakalı herkesin mutabık olduğu yer ise tartışılan mesele ne olursa olsun iktidarın söylem üretme kabiliyetini yitirmiş olması. İBB Başkanı son yaşanan tartışmayı siyasi argüman üretmek adına kullanıyor. Haksız da sayılmaz netice olarak bizzat İçişleri Bakanı tarafından dile getirilip bir türlü kanıtlanamayan bir iddia var ortada.

Bu durumun farkına varan siyasetçiler ise açıktan veya üstü örtülü bir şekilde meseleye dair endişelerini dile getiriyorlar. Bülent ArınçBu şekliyle giderse, Ekrem Bey önümüzdeki seçim İstanbul'a belediye başkanı olmak isterse hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan, emin olun yüzde 50'nin üstünde gelir" sözleriyle yaşananların kime faydası olduğunu açık açık dile getirdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise konunun bağlamını değiştirmeye çalışarak Ekrem İmamoğlu’nun argüman üstünlüğünü engellemek istiyor. Bu siyasi bir hamledir beğenirsiniz veya beğenmezsiniz ancak en azından bir şeyler yapılmaya çalışıldığını görmek canlılık göstergesidir. Kurtulmuş şunları söyledi: “Burada çalışanlar içerisinde terörle ilgili isimler varsa ortaya çıkarmak hükümetin vazifesidir tabii ki. Bunu bir teftiş mekanizmasını kullanarak, tek tek her bir dosya ile ilgili incelemelerle karara varacak. Tekraren söylüyorum bu İBB Başkanı'yla ilgili bir mesele değildir” 

Bülent Arınç ve Numan Kurtulmuş sözlerini çok sert bir şekilde hedef alan Devlet Bahçeli, Arınç için şunları söylüyor:  Özel teftişten dolayı endişeli ve üzüntülü olduğunu söyleyen, sürecin İmamoğlu’nun tabi adaylığını güçlendirdiğini ifade eden, bizim de bu niyette olduğumuza yönelik kuşkularını paylaşan sulu gözlü siyasetçi sana soruyorum; siyasete devam etmek için CHP’de yer mi yapıyorsun? 

Sırf “bu adımlar İBB Başkanı ile alakalı değil” dediği için Numan Kurtulmuş da hedef tahtasına konuldu. "TSK’nın içerisinde bazı FETÖ’cülere karşı operasyon yapılması hükümetin TSK’ya tavrını mı ortaya koyar” sorusuyla teftiş sürecini baltalamak isteyen, dönemin Genelkurmay Başkanı’nı, bugünün Milli Savunma Bakanı’nı töhmet altında bırakan saygıdeğer siyasetçi, senin varmak istediğin yer neresi, yapmak istediğin nedir? Teröristlerin işe girdiği rapor formatına bağlandıktan sonra İBB Başkanı’nın sadece mahkeme huzuruna çıkması yetmez, görevinden alınması şarttır" 

Netice olarak akl-ı selimle hareket edilmesine müsaade etmemeye ant içmiş olan Devlet Bahçeli siyaseti giderek kiriminal bir düzleme çekmeye çalışıyor. Geçmiş olsun Türkiye!

HABERE YORUM KAT

11 Yorum