1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İBB’de enteresan “terörle iltisak” tartışması!
İBB’de enteresan “terörle iltisak” tartışması!

İBB’de enteresan “terörle iltisak” tartışması!

İBB Meclisinde çalışanların PKK ile ilişkisi olduğu iddiası tartışılmaya devam ediyor!

14 Aralık 2021 Salı 12:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığı görevine gelmeden önce işe alımlar ve işten çıkarmalar noktasında vaat ettikleri bir bir suya düştü. Aylarca İBB önünde eylem yapan işçiler haklarını zar zor alabildiler. Sözleşmeli personellerin yaşadıkları mağduriyet ise hala sürüyor. Kimsenin işten çıkartılmayacağını ifade eden CHP Genel Başkanı ve Belediye Başkanı çark ettiler kısaca!

İşe alımlar noktasında ise zaman zaman medyaya düşen bazı haberler kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Hatta bu iddialardan birisini geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dile getirdi.

İBB'ye bağlı İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği çalışanı Mustafa Kılıç'ın 2013 yılında PKK adına kırsal alanda faaliyet gösterdiği iddia edildi. İBB'ye bağlı İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği çalışanı Ömer Keleş'in PKK'nın dağ kadrosunda olduğu ve 2017 yılında yakalandığı da öne sürülüyor.

Buna benzer iddialar yaklaşık on kişi için daha dile getiriliyor. İddiaların bizzat İçişleri Bakanı tarafından üstelik TBMM’de duyurulması hukuki yaptırım noktasında niçin bir şey yapılmadığı sorusunu kendiliğinden ortaya çıkartıyor.

0x0-1639423692439.jpg0x0-1639423696595.jpg0x0-1639423699333.jpg0x0-1639423700194.jpg

İBB Meclisinde de tartışma konusu olan “terörle iltisak” meselesi hakkında söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise iddiaların gündem değiştirmek için ortaya atıldığını savundu. İBB'de işe alımla ilgili ismi geçen kişilerden birisinin belediyede kaydı bulunmadığını, 2 kişinin eksik evrak sebebiyle işten çıkışının verildiğini belirten Balyalı, "İşe girenler de Adalet Bakanlığı'ndan aldıkları adli sicil kayıtlarını sunmuşlar. Sicilinde bir suç kaydı yok. Her kim teröre bulaştıysa her kim eline silah aldıysa onlara karşı duruş çok net ve biz İçişleri Bakanlığımızın gereğini yapmasını bekleriz." ifadelerini kullandı.

Terörle ilişkisi olduğu iddia edilen kişilerin belgeleri basınla paylaşıldı. İddialar İçişleri Bakanı tarafından TBMM’de dillendirildi. CHP Grubu ise İçişlerini gereğini yapmaya davet etti. Ya bu iddialar ortaya atılmamalı ya da hukuk devreye sokulmalıydı. Şimdi ne olacağı konusunda hiç kimsenin bir bilgisi yok herhalde!

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

9 Yorum