1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Avustralya, göçmen çocuklara "Sıfır Şans" tehditli oyun kartları dağıtıyor!
Avustralya, göçmen çocuklara "Sıfır Şans" tehditli oyun kartları dağıtıyor!

Avustralya, göçmen çocuklara "Sıfır Şans" tehditli oyun kartları dağıtıyor!

Endonezya’da yaşayan Afgan göçmenlerin çocuklarına, Avustralya hükümeti tarafından desteklenen ‘göçmen karşıtı oyun kartları’ dağıtıldığı belirlendi.

28 Mayıs 2022 Cumartesi 11:03A+A-

Fatih Demir-HAKSÖZ HABER

Avustralya hükümetinin yasadışı göçe karşı “Sıfır Şans” kampanyası çerçevesinde, çocuklara özel hazırlanmış oyun kartlarını, Endonezya'daki mülteci çocukların eğitim aldığı okullara ‘yerel insanların’ kılığında dağıttığı ifade edildi.

Oyun kartlarının, Batı Java'daki Cisarua mülteci eğitim merkezinde bulunan çocuklara, teneffüs sırasında verildiği iddia edilirken, Avustralya’nın uyguladığı bu tutum pes dedirtti.

Cisarua kasabası, yıllardır Avustralya'nın ‘Egemen Sınırlar Operasyonu’ uyguladığı ve Endonezya'da mahsur kalan Afgan Hazaralar’dan oluşan birkaç bin mülteciye ev sahipliği yapıyor.

Afgan bir mülteci ve ‘Cisarua Learning'in kurucu ortağı Muzaffer Ali The Guardian’a, yerel Endonezyalı gibi görünen bir grup insanın bir arabayla geldiğini ve okulun ön girişindeki kapıdan uzanarak çocuklara oyun kartı görünümündeki kartları verdiğini söyledi.

Muzeffer Ali, “Çocuklardan kapıyı açmalarını isteyen ve açtıklarında öğrencilerimizin fotoğraflarını çekip onları daha fazla kart almaya teşvik etmeye çalışıyorlardı. Yöneticilerden biri onları durdurmaya gitti, onlar da geri adım attılar ve olay yerinden ayrıldılar” dedi.

Oyun kartlarının arkasında, “Sıfır Şans” logosu ve ilgili Avustralya hükümetinin web sitesine bağlı bir QR kodu ile birlikte denizde bulunan bir teknenin illüstrasyonu yer alıyor. İlgili sitede ise, "Avustralya'nın sınırlarının yasadışı göçe kapalı olduğu" ve hükümetin, "Avustralya'nın sınırlarını korumaya, insan kaçakçılığıyla mücadele etmeye ve insanların denizde hayatlarını riske atmalarını önlemeye" kararlı olduğunu yazıyor.

Kasabada, mültecilerin önderlik ettiği altı ayrı öğrenim merkezi işleten Avustralya'ya kayıtlı bir yardım kuruluşu olan Cisarua Learning, kartların futbol sahalarında ve çevredeki sokaklarda mülteci çocuklara da dağıtıldığını ve diğer çocukların da fotoğraflarının çekildiğini söylüyor.

Avustralya Sınır Gücü, "açık deniz caydırıcılık mesajının" yasadışı göçü durdurma çabalarında "kritik bir bileşen" olduğunu savunuyor.

Bir Avustralya Sınır Gücü (ABF) sözcüsü de "Bu tür bir angajman, savunmasız erkekleri, kadınları ve çocukları manipüle eden insan kaçakçılarının yenilmesini sağlamaya yardımcı oluyor ve daha da önemlisi, denizde can kaybını önlüyor" dedi.

Avustralya’daki Yeni İşçi Partisi hükümeti seçmenlere yapılacak oylama öncesi, “Bugün Liberal oy vererek sınırlarımızı güvende tutmalısınız” öğüdü veriyor.  

Cisarua Learning şimdi Avustralyalı yetkilileri soruşturmaya çağırıyor. Kurumdan yapılan açıklamada, "Bu eylem, sınırlı yasal ve eğitime erişim haklarına sahip, özellikle savunmasız mülteci çocuklar olmak üzere çocukların haklarının açık bir ihlalidir" denildi.

Kaynak: The Guardian

HABERE YORUM KAT