1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Atanızın Hukukunu Bu Küfür ve Hakaret İfadeleriyle mi Koruyacaksınız?
Atanızın Hukukunu Bu Küfür ve Hakaret İfadeleriyle mi Koruyacaksınız?

Atanızın Hukukunu Bu Küfür ve Hakaret İfadeleriyle mi Koruyacaksınız?

İyi Parti İzmir milletvekili Aytun Çıray Ayasofya kararı üzerine Mustafa Kemal göndermelerinde bulunanlara “vatan haini kahpeler, kansız itler” diyerek küfretti. 

13 Temmuz 2020 Pazartesi 14:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Ayasofya kararı sonrasında Mustafa Kemal’e hakaret ettiği iddia edilen kişilere tepki gösteren İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray küfür ve hakarette sınır tanımadı. Aytun Çıray’ın güya hakarete tepki adına sarfettiği sözler kendi üslup ve seviyesinin de hakaret edenlerden daha düzeyli olmadığını ortaya koydu. Anlaşılan o ki, öfkeye kapılan milletvekili kime yapılırsa yapılsın hakaret ve küfre karşı çıkmak yerine sevdiklerine hakaret edilmesine hakaretler yağdırarak cevap vermenin çirkinliğini idrak edecek durumda değil. 

Sosyal medya hesabından Atatürk'e yapılan hakaret içerikli paylaşımlara ilişkin olarak Aytun Çıray "Bakalım bu kansız itleri, vatan haini kahpeleri tutuklayacak savcımız var mı?" derken, aynı zamanda hukuk bilgisini de sergilemiş oldu. Mesajına bakılırsa Çıray’ın savcılığın tutuklama yetkisi bulunmadığını, tutuklama kararının ancak mahkemelerce verilebildiğinden habersiz olduğu anlaşılıyordu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum