1. HABERLER

  2. HABER

  3. Andıç, Görev Suçu Olsaydı....
Andıç, Görev Suçu Olsaydı....

Andıç, Görev Suçu Olsaydı....

İnternet Andıcı soruşturmasında savcıların yürüttüğü titiz çalışma iddianameye giren yazışmalara yansıyor.

10 Ocak 2012 Salı 04:39A+A-

Andıç Görev Suçu Olsaydı, Genelkurmay Siteleri Kabul Ederdi

Soruşturma kapsamında elde edilen bütün bilgi ve belgelerin ilgili kurumlardan sorulduğu görülüyor. Gelen cevaplar da titizlikle incelenip dosyaya ekleniyor. Bu kapsamda ele geçirilen bir çok 'Gizli' içerikli belge Genelkurmay Başkanlığı'na da soruluyor. Sadece İnternet Andıcı davasında Genelkurmay ile mahkeme ve savcılık makamları arasında yapılan yazışma sayısı 99 olarak kayıtlara geçti. Dava sürecinde de aynı hassasiyet gösteriliyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sadece Dursun Çiçek'le ilgili Genelkurmay Başkanlığı'na başta internet faaliyetleri olmak üzere 43 ayrı müzakere yazıldı ve bunlara Genelkurmay'dan cevap alındı. Savcıların soruşturmayı da yine gelen cevaplar üzerine şekillendirdiği görülüyor.

İnternet siteleriyle ilgili de Genelkurmay'a yazı yazılarak görüşü isteniyor. 4 Ekim 2010'da gönderilen yazıda söz konusu sitelerle ilgili bilgi isteniyor. Genelkurmay'dan 26 Ekim'de gelen cevapta, özetle, adı geçen sitelerin 'psikolojik harekat' için kullanıldığı aktarılıyor. Bunun üzerine savcı ikinci bir yazı daha gönderiyor. Yazıda, sitelerde yer alan haber ve yazı içerikleri de aktarılıyor. Söz konusu yazılarda AK Parti hükümeti ve bazı sivil toplum örgütlerinin açıktan hedef alındığı aktarılıyor. Açıklama isteniyor. Genelkurmay'dan söz konusu yazıya 30 Aralık 2010 tarihinde, Işık Koşaner'in Genelkurmay başkanı olduğu dönemde gönderilen cevapta ilginç ifadeler yer alıyor. Yazıda, "İnternet sitelerinin kuruluş amaçları ile bağdaştırılamayacağı düşünülen bu tür yayınlara, TSK tarafından hizmete yönelik amaçlar doğrultusunda işletilmesi öngörülen internet sitelerinde yer verilmesinin kurumsal olarak onaylanmasının da mümkün olmadığının kıymetlendirildiği belirtilmiştir." deniliyor.

Söz konusu ifadelerden Genelkurmay'ın da söz konusu internet sitelerinde yapılan yayınları onaylamadığı görülüyor. Yazı ayrıca, İlker Başbuğ'un 'görev suçu' işlediği yönündeki tezleri de çürütüyor. Zira Genelkurmay, söz konusu sitelerde yapılan yayınların onaylanmasının mümkün olmadığını anlatıyor. 'TSK tarafından hizmete yönelik amaçlar doğrultusunda işletilmesi öngörülen internet sitelerinde, bu tür yayınlara yer verilmesinin onaylanamayacağı' aktarılıyor.

Metin Çolak / ZAMAN

HABERE YORUM KAT