1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Amerikalı parlamenterlerden ‘Tadamon Katliamı’nın 4 sorumlusu için yaptırım talebi
Amerikalı parlamenterlerden ‘Tadamon Katliamı’nın 4 sorumlusu için yaptırım talebi

Amerikalı parlamenterlerden ‘Tadamon Katliamı’nın 4 sorumlusu için yaptırım talebi

ABD’li iki vekil, Biden yönetimine yazdığı mektupta, Şam'ın Tadamon mahallesinde 2013’te gerçekleştirilen sivil katliamın sorumlularına yaptırım uygulanmasını talep etti.

05 Haziran 2022 Pazar 16:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Temsilciler Adam Kinzinger ile Brendan Boyle, kongrede ABD Başkanı Joe Biden’a yazılan ‘Esed rejimi mensuplarına yaptırım uygulanması gerektiği’ konulu mektubu okudu.

Mektupta, “Binlerce kilometre ötede meydana gelen başka bir korkunç katliama dikkatinizi çekmek için bunu yazıyoruz… Bu iğrenç insanlık dışı eyleme katıldığı belgelenen kişilere yaptırım uygulanmasını talep ediyoruz… Suriye diktatörü Beşar Esed, Suriye halkına karşı işlenen tüm savaş suçlarının nihai sorumluluğunu taşırken, müttefikleri onun adına hareket etmeye devam ediyor ve bu kişilerden hesap sorulmalı” denildi.

Milletvekillerinin Al-Monitor'e de gönderdiği mektupta Biden'ı, Şube 227 komutanı Cemal el-İsmail ve komutanı Şefik Massa'nın yanı sıra korkunç katliamı gerçekleştirdikleri belirlenen iki birlik üyesi Cemal el-Hatib ve Emced Yusuf’a yaptırım uygulanması gerektiği ifade edildi.

Amsterdam Üniversitesi Holokost ve Soykırım Merkezi'ndeki araştırmacılar tarafından elde edilen ve yakın zamanda The Guardian gazetesi tarafından yayınlanan video, ‘Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed rejiminin işlediği savaş suçlarına dair en son kanıt’ olarak kayıtlara girdi.

Tadamon'da kayda alınan ve basın tarafından yayınlanan görüntüler, Nisan 2013'te askeri istihbarat servisinin kötü şöhretli 227. Şubesinde görevli memurlar tarafından yakalanan en az 41 silahsız sivilin öldürülmesini belgeliyor.

Video, gözleri bağlı ve elleri kelepçeli tutukluların bir infaz çukuruna doğru yürütüldüğünü ve yakındaki bir Suriyeli subay tarafından vurularak öldürüldüğünü gösteriyor. Toplu mezardaki cesetlerin daha sonra ateşe verildiği görülüyor.

Kaynak: Al Monitor

HABERE YORUM KAT

1 Yorum