1. HABERLER

  2. İSLAM DÜŞÜNCESİ

  3. Amerikalı deist gencin İslam’a kavuşması
Amerikalı deist gencin İslam’a kavuşması

Amerikalı deist gencin İslam’a kavuşması

Adem Özköse, Müslüman olmadan önce John Zacharias Crist ismini kullanan, İslam’a girdikten sonra ise Zekeriya ismini alan Amerikalı gençle bir süredir yaşadığı Van’ın Erciş ilçesinde bir araya geldi.

25 Mart 2022 Cuma 10:12A+A-

Boynundaki puşisi ve sürekli tebessüm halinde olan simasıyla Erciş’in en renkli simalarından olan Zekeriya bir taraftan İngilizce ve Fransızca çeviriler yaparken diğer taraftan da Kürtçe öğrenmeye çalışıyor.

Okuma ve araştırmaya son derece önem veren Zekeriya eski bir deist olarak Türkiye’deki deistler hakkında da şu yorumu yapıyor: “Türkiye’de insanlar daha çok dinin insana yüklediği sorumluluktan kaçmak, bir taraftan seküler bir hayat tarzı sürdürürken diğer taraftan da insanın en temel ihtiyacı olan Allah’a inanma duygusunu devam ettirmek istiyorlar. Ayrıca Türkiye’deki deizm anlayışı derin bir felsefi alt yapıdan da mahrum… Ben deizmi terk edip Müslüman olduktan sonra İslam düşüncesi ile tanışma imkânı da buldum. İslam düşüncesi bu meseleleri öyle derinlikli ele almış ki insan gerçekten hayret ediyor. Örneğin vacibul vücud meselesinde İslam âlimlerinin, Müslüman düşünürlerin yazdıkları, Allah’ın ilk sebep olarak var olduğunu ispatlamaları deistlerin bugün savundukları fikirlerden fersah fersah ilerde.”  Sizleri Zekeriya ile yaptığımız röportajla baş başa bırakıyor.

Yazının devamı