1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Afyon valiliği hukuksuz gözaltıları Hizbut Tahrir'i terör örgütü ilan ederek savundu!
Afyon valiliği hukuksuz gözaltıları Hizbut Tahrir'i terör örgütü ilan ederek savundu!

Afyon valiliği hukuksuz gözaltıları Hizbut Tahrir'i terör örgütü ilan ederek savundu!

Hilafetin ilgasının 100. yılı vesilesiyle çeşitli illerde küçük gruplar halinde videolu etkinlikler düzenleyen Hizbut Tahrir üyelerine yönelik gözaltı ve baskınlara tepkiler artarken Afyon Valiliğinin yaptığı açıklama ‘pes’ dedirtti.

24 Şubat 2021 Çarşamba 14:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Afyonkarahisar Valiliği bir açıklama yaparak 4 müslüman hanımın gözaltına alınması hukuksuzluğunu sahiplendi.

Hizbut Tahrir’in ‘terör örgütü’ ilan edildiği valilik açıklamasında şunlar kaydedildi:

“12 Ocak’ta Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesi sınırlarında bulunan Amorium Antik Kenti’nde bir grup kadının açık kaynaklar üzerinden video paylaşımı ile terör örgütü Hizb-ut Tahrir’in propagandasını yaptıklarının tespit edilmesi üzerine Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının kararı doğrultusunda bahse konu şahıslar hakkında gözaltı işlemleri yapılmıştır.”

NE OLMUŞTU?

Hilafetin ilgasının 100. yılı vesilesiyle çeşitli illerde Hizbut Tahrir üyeleri tarafından küçük gruplar halinde videolu etkinlikler düzenlenmişti. Bu çerçevede Afyonkarahisar’da video çeken biri 16 yaşında 4 hanım gözaltına alınmıştı. Daha önce İstanbul ve Bursa’da aynı etkinliği gerçekleştirenlerin evlerine de baskınlar düzenlenerek gözaltı işlemleri yapılmıştı.

Hizbut Tahrir üyelerinin şiddetten uzak bu eylem-etkinliklerine karşı yargı ve emniyetin takındığı tutuma tepkiler sürerken Afyonkarahisar Valiliğinin alakasız şekilde ‘terör örgütü’ yaftasıyla haksızlığı savunması hukuksuzluğun sürdürülmek istendiğini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum