1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Hilafet çağrısına terör muamelesi sürüyor! Şimdi de hanımlara gözaltı
Hilafet çağrısına terör muamelesi sürüyor! Şimdi de hanımlara gözaltı

Hilafet çağrısına terör muamelesi sürüyor! Şimdi de hanımlara gözaltı

Hizbu’t-Tahrir üyelerinin çeşitli illerde düzenlediği videolu hilafet eylemlerine yönelik terör muamelesi sürüyor. İstanbul ve Bursa'dan sonra bu kez de Ankara’da hilâfet videosu için evlere baskın ve gözaltılar yapıldı.

23 Şubat 2021 Salı 14:12A+A-

HAKSÖZ-HABER

Afyonkarahisar’da video çeken biri 16 yaşında 4 hanım gözaltına alındı. Köklü Değişim’in aktardığına göre, bu sabah evlerinden alınan Müzeyyen Sevinç, Hatice Yıldız, Zehra Yavuzkan ve 16 yaşındaki Saliha Yıldız ifadeleri alınmak üzere ilgili birimlere götürüldüler.

Hilâfet’in ilgasının 100. yılı münasebetiyle küçük gruplar halinde gerçekleştirilen ve şiddetten tamamen uzak olan bu etkinlikler karşısında jet hızıyla harekete geçerek baskınlar düzenleyen, gözaltı işlemleri yapan makamların bu tahammülsüzlüğünün nedeni merak konusu olmakla birlikte yapılanların somut bir hukuk ihlali olduğunun altı çizilmeli.

Katılır ya da katılmazsınız, kamuoyunda belirli bir kesimin hilafet düşüncesini savunması ve bunu yasaların sunduğu haklar dahilinde ifade etmesini engellemek zulümdür.

Devlet kurumlarının resmi ideolojik tortular temelinde örgütlenmesi ve bundan mütevellit törenleri icra etmesi de yanlış.

Kendisini laiklik ile tanımlayan bir devletin Kemalizmi resmi ideoloji/din şeklinde görüp yüceltmesi ve buna muğayir yaklaşımlara cezalandırma mantığıyla muamele etmesi açık bir çelişkidir.

Devletin laiklik iddiasında tutarlı olabilmesi için resmi ideoloji olarak tercih edilen Kemalizm dininden arınması gerekir.

Bu bağlamda Cumhuriyet idaresini kendine mal ederek tekelleştiren Kemalistlerin eylem ve etkinlikleri kamu düzenine yönelik somut bir şiddet içermemesi koşuluyla düşünce-inanç-ifade-örgütlenme özgürlükleri çerçevesinde görülmeli. Tabi ki aynı haklar hilafet düşüncesinin müntesipleri için de geçerli olmalı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum