1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Acil Yardım Kampanyası: "Suriye'de Çocuklar Açlıktan Ölmesin"
Acil Yardım Kampanyası: "Suriye'de Çocuklar Açlıktan Ölmesin"

Acil Yardım Kampanyası: "Suriye'de Çocuklar Açlıktan Ölmesin"

Van İHH, Suriye'de açlıktan ölümle burun buruna kalan çocuklar için acil yardım kampanyası başlattı.

10 Aralık 2013 Salı 18:00A+A-

Hepimiz şahid oluyoruz ki Suriye halkı üç yıldır zulme, zorbalığa, katliamlara karşı onurlu bir şekilde direnmekte; aynı zamanda yalnızlığa, yokluğa, hastalıklara, açlığa karşı da büyük bir mücadele vermektedir.

Dünyanın kendisine sırtını döndüğü hatta açık ve dolaylı yollarla canileri, katilleri desteklediği bir dönemde bu mücadeleyi anlamak, desteklemek; mazlum ve muhtaç kardeşlerimize el uzatmak bizler için insani bir ödev, İslami bir sorumluluktur.

120 binden fazla insanın katledildiği, bir o kadarının yaralandığı ülkede, milyonlarca insan da yaşadığı bölgeyi terk ederek göç etmek zorunda kalmıştır. Bu durum, her gün yeni felaketlerin, trajedilerin yaşanmasına yol açmakta; karşılaşılan yokluk, sefalet ve açlık manzaraları insanın içini parçalamaktadır.

O kadar ki Suriye’de kuşatma ve saldırı altındaki bölgelerde, mültecilerin yaşadığı kamplarda insanlar açlıktan kedi, köpek eti bile yemek zorunda kalmaktadır. Her taraftan anne ve çocuk çığlıkları yükselmektedir, yüzlerce yerleşim merkezi; sayısı ve türü her geçen gün artan can alıcı birçok hastalığın pençesinde çırpınmaktadır. Bazen bir dilim kuru ekmek bile bulanamamakta, tencerelerde ise adeta taş kaynatılmaktadır. Artık evler, sokaklar değil koca koca kasabalar, şehirler tabutluğa dönüşmekte; milyonlarca insan yokluk ve çaresizlik içinde hayata tutunmaya çabalamaktadır. Buna şimdi bir de acil kışlık ihtiyaçların eklenmesiyle krizin boyutunun ölümcül noktalara ulaştığı görülmektedir.

Yaşanan bu faciaya dur demek ve yaklaşan kış mevsiminin ağır şartlarını da göz önünde bulundurarak etnik köken, mezhep, siyasi düşünce ve bölge ayrımı yapmaksızın, Suriye’deki insanlara ulaştırılmak üzere yeni ve uzun soluklu bir yardım seferberliğine ihtiyaç vardır. Bunu gerçekleştirebilmek amacıyla her kapı çalınmalı, her vicdana dokunulmalı, her köşeden imdat diyenlere yetenler, yetişenler çıkmalıdır.

Açlığı ve yokluğu herkesten iyi bilen, dayanışmayı ve yardımlaşmayı en zorlu günlerde bile yaşatıp örneklendiren, iyiliğe ve kardeşliğe daima omuz verip kucak açan Van halkını, Suriye'deki bu insanlık dramına karşı acilen harekete geçmeye, bu yoksul ve çaresiz insanlara yardım etmeye davet ediyoruz.

Van İHH olarak, içinde bulunduğumuz kış mevsimi nedeniyle yeni bir yardım kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Yardımsever halkımızdan, Suriyeli mazlumlara, ihtiyaç sahiplerine ve özellikle açlıktan ölmek üzere olan çocuklara ulaştırılmak üzere “kuru gıda” ve “un” türünden yardımların yanı sıra, nakdi yardımlar konusunda da duyarlılık bekliyoruz.

Bu duyarlılık,

Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, bir tanenin durumu gibidir ki, yedi başak bitirmiş ve her başakta yüz tane var. Allah, dilediğine daha da katlar. Allah'ın rahmeti geniştir. O, her şeyi bilir. Bakara, 261)

Sevdiğiniz şeylerden (Allah yolunda) harcamadıkça, gerçek iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne harcarsanız Allah onu hakkıyla bilir. (Ali İmran, 92)

ayetleri ve bunun gibi ayetler ışığında değerlendirildiğinde umut ediyoruz ki Rabbimiz katında karşılık bulacaktır. Yolumuz uzun, yükümüz ağır vaktimiz ise yoktur. Allah yardımcımız olsun.

Meral Bellikli
Van İHH Gönüllüleri adına

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum