1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD ve PYD İttifakı Menbic'e Girdi!
ABD ve PYD İttifakı Menbic'e Girdi!

ABD ve PYD İttifakı Menbic'e Girdi!

PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD, ABD özel kuvvetlerinin desteğiyle Menbic’e girdi. Şehir merkezine 600 metre mesafedeki İttihad Üniversitesi’ni ele geçirerek karargâh yapan PYD’lilerin katliam yapmasından korkuluyor.

12 Haziran 2016 Pazar 11:17A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

ABD ve PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD, yaklaşık 2 haftadır kuşatma altında tuttukları Menbic'e girdi.

Dün saat 21.00'de kuzey yönünden giren ilk birliklerde; ABD özel kuvvetleri mensubu 150 asker, 700 kadar da PYD'li yer aldı.

IŞİD'in tuzakladığı bombalar ve yoğun direnişi karşısında geri çekilen PYD'li ve ABD'li güçler, şehrin 600 metre içinde yer alan İttihad Üniversitesi'ni ele geçirerek karargâh olarak kullanmaya başladı.

Şehirdeki sokak çatışmaları gece boyunca sürdü.

70 Bin Sivil Kaçış Yolunda!

İlçede hâlen 150 bin sivil yaşıyor. 70 bine yakın insan son çatışmalardan dolayı bölgeyi terk etti. Azez yönüne kaçmaya çalışan insanlar tehlikelerden dolayı el-Bab'a iltica etmek zorunda kalıyor. Önümüzdeki günlerde daha büyük göç hareketliliği bekleniyor.

IŞİD, son 3 günde 46 köyden direnmeden çekilmişti. IŞİD sonrası “özerklik” ilanına hazırlandığını duyuran PYD, Menbic'in adını Kürtçe'de “Ölümsüz Gelin” anlamına gelen Mabuk olarak değiştirmişti.

Ele geçirdiği bölgelerin demografisi ile oynayan PYD'nin yüzde 95'i Arap olan ilçede etnik temizliğe girişmesinden endişe ediliyor.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum