1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AA, Taliban aleyhtarı iftira kampanyasına alet olmak zorunda mı?
AA, Taliban aleyhtarı iftira kampanyasına alet olmak zorunda mı?

AA, Taliban aleyhtarı iftira kampanyasına alet olmak zorunda mı?

Taliban karşıtlığı üzerinden bir toplum adaletsizce mahkum ediliyor!

03 Mart 2022 Perşembe 16:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Taliban’ın Afganistan’da iktidara gelmesinden bu yana dehşet bir dezenformasyon bombardımanı yaşanıyor. Sol-liberal çizgi başta olmak üzere Taliban’ı “öcüleştirme” yarışına girişen medya, adalet duygusundan yoksun olduğu için başından beri her türlü tezviratın önünü açtı!

Afganistan’da kadınların kendilerini çatılardan aşağı attıklarına varıncaya kadar uzanan dezenformasyon furyasının önü alınamıyor. Batı merkezli ve İslam karşıtı yayın organlarının içeriklerine alışmışken garip bir şekilde Anadolu Ajansı da zaman zaman bu iftira kampanyasına katılabiliyor.

“Her gün binlerce Afgan 'Taliban kontrolünde' yasa dışı geçişlerle ülkeyi terk ediyor” başlıklı haberin spot cümlesinde şu cümle yer alıyor: ABD'nin çekilmesi sonrası ekonomik çöküşün yaşandığı Afganistan'da Taliban'ın denetimi altında çalışan insan kaçakçıları, her gün binlerce insanı tehlikeli yolları kullanarak ölüm riskine rağmen İran'a ulaştırıyor.

Afganistan’da ekonomik kriz ABD’nin çekilmesi sonrasında mı başladı? Gören de ABD işgali altındaki Afganistan güllük gülistanlık bir yerde sanacak! Bu cümleyi kurabilmek için bölgenin tarihinden ve gerçeklerinden bihaber olmak lazımdır!

Bilal Güler ve Sayed Khodaiberdi Sadat’a ait olan haber "insan kaçakçılarından" aldığı bilgilere güvenerek Taliban’ı insan kaçakçılığı yapmak ile suçluyor. Çok zayıf bir gazetecilik örneği olan bu içerik Anadolu Ajansı’nın habercilik çizgisine yakışmıyor.

AA muhabirine konuşan insan kaçakçıları önceki hükümetin kendilerine büyük zorluklar çıkardığını, yetkililerin göz yummak için rüşvet aldıklarını söyledi. Ancak kaçakçılar Taliban'ın bu işi bir sisteme koyduğunu ve kendilerinden araç başı 1000 afgani (yaklaşık 10 dolar) aldığını aktardı.

Zaten doğru dürüst bir altyapıya sahip olmayan Afganistan, ABD işgali sonrasında tam bir kaos yaşadı. Bu kaosu ise Taliban devralmak durumunda kaldı. Taliban burada mağdur konumundayken ABD işgali ve onun işbirlikçisi, dünyanın yolsuzluk şampiyonu geçmiş hükümetleri temize çıkarmak AA’nın işi olmamalı!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum