1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat Darbe Manşetlerine İnceleme
28 Şubat Darbe Manşetlerine İnceleme

28 Şubat Darbe Manşetlerine İnceleme

28 Şubat sürecinde darbeye çanak tutan dönemin önemli medya organları hakkında inceleme başlatıldı.

12 Eylül 2012 Çarşamba 13:06A+A-

28 Şubat sürecinin 'silahsız kuvvetleri' arasında yer alan ve darbeye çanak tutan dönemin önemli medya organları hakkında inceleme başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturmasında dönemin gazete manşetlerini toparlayarak savcılığa suç duyurusunda bulunan Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi tanıklığa çağrıldı.

Bugün Ankara Adliyesine gelerek tanıklık yapacak olan Tanrıverdi, 28 Şubat Postmodern darbesi ile ilgili çok kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ve bunu da savcılığa sunduklarını söyledi. Hiçbir şeyin gizli kalmayacağını ifade eden Tanrıverdi, savcılığa sunacakları belgeleri daha sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

O dönem cuntacıların talimatıyla manşetler atan gazetelere dair tanıklığına başvurulacak olan Tanrıverdi, şunları kaydetti:

"Süreç içerisinde ciddi bir çalışma yaptık. Çalışmalarımız sonucunda dönemin manşetlerini bir araya getirdik. Aynı zamanda konu hakkında ulaştığımız belge ve bilgileri de dosya haline getirerek savcılığa sunduk. Savcılığın konu hakkında inceleme başlattığını tarafımıza yaptığı çağrı ile öğrenmiş bulunmaktayız. Bundan sendika olarak oldukça memnunuz. Gidip Ar-Ge ekibimiz ile birlikte yeni detaylar ışığında bilgi ve belgeleri sürece ışık tutmak adına savcımız ile paylaşacağız. Hiçbir şeyin gizli kalmayacağına olan inancımız tam. Konu hakkında ifademizin ardından çıkışta kamuoyu ile savcılığa sunduğumuz delil ve belgeler hakkında açıklama yapacağız."

HABERE YORUM KAT