1. HABERLER

  2. HAKSÖZ OKULU

  3. 27 Mayıs Darbesinin Yeterli Muhasebesi Yapılmadı
27 Mayıs Darbesinin Yeterli Muhasebesi Yapılmadı

27 Mayıs Darbesinin Yeterli Muhasebesi Yapılmadı

Murat Koç, darbelerle hesaplaşmanın elzem olduğunu ifade edip 27 Mayıs askeri darbesi ile hakkıyla hesaplaşılmamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

27 Mayıs 2020 Çarşamba 23:05A+A-

Haksöz Okulu Youtube kanalında yayınlanan videosunda Temmuz Dergisi Editörü ve Haksöz Dergisi yazarı Murat Koç 27 Mayıs Darbesi’nin  aradan geçen bu kadar yıla rağmen yeterli bir muhasebesinin yapılamadığını vurguluyor.

Koç, 27 Mayıs’la birlikte oluşan darbe sistematiğinin siyasetin doğal mecrasında akmasını engellediğini belirtip darbelerin sık başvurulan bir terbiye yöntemine dönüştüğünü ifade ediyor.

27 Mayıs mağduru Adnan Menderes’e atıf yapılarak bugün dahi siyasetin dizayn edilmeye çalışıldığını hatırlatan Koç,  kim tarafından ve kime karşı yapıldığına bakılmaksızın darbelere karşı olunması gerektiği tespitinde bulunuyor.

Bu bağlamda darbeler arasında tercihte bulanan 27 Mayıs ve 28 Şubat’ı sonuna kadar sahiplenip, 12 Mart ve 12 Eylül’ü kendilerine de zararları dokunduğu için lanetleyen çevrelerin iki yüzlülüğünün altını çizerken 15 Temmuz’da darbeye karşı halkın ortaya koyduğu direnişin önemini de belirtiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=qesSzrzgi9E

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT