1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Yunanistan'da Mülteciler Hakkındaki Belirsizlik Sürüyor
Yunanistan'da Mülteciler Hakkındaki Belirsizlik Sürüyor

Yunanistan'da Mülteciler Hakkındaki Belirsizlik Sürüyor

Çeşirkov, mülteciler konusunda Yunanistan hükûmetinin ele alması gereken boşluklar olduğunu belirterek, “İltica mekanizmaları güçlendirilmeli. Yoksa gecikmeler yaşanabilir.” dedi.

27 Mart 2016 Pazar 13:58A+A-

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Midilli Temsilcisi Boris Çeşirkov, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında varılan anlaşmanın yürürlüğe girmesine dair yaptığı açıklamada, mültecilerin durumu konusunda Yunanistan'da hükûmetin hâlen ele alması gereken bazı boşluklar bulunduğunu belirterek, “İltica mekanizmaları güçlendirilmeli. Yoksa uzun gecikmeler yaşanabilir.” dedi.

Geçen yılın ekim ayında adalara yaklaşık 10 bin mültecinin vardığı günlerin yaşandığını anımsatan Çeşirkov, şunları söyledi:

“Eğer bu sayıyı yarın görürsek sistem tıkanır. Eğer yarın 10 bin kişi gelirse bu insanlar nasıl bir günde kayıt altına alınabilecek? Bir şey söylemek için hâlâ erken. Hâlâ belirsizlik var. Yunanistan yeni yasal değişiklikler yapmak üzere. Avrupa'dan özel kadrolar ne zaman gelecek, kaç kişi gelecek, bunları bilmiyoruz. Tam olarak bilgilendirilmiş değiliz.”.

“Net Bir Plan Görünmüyor”

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Yunanistan İletişim Yöneticisi Vicky Markolefa de “Yetkililerden bu anlaşmanın nasıl uygulanacağına ilişkin kesin bilgiler vermelerini bekliyoruz. Şimdiye kadar bu gerçekleşmedi. Ortada net bir plan görünmüyor.” ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT