1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Van'da Hukuksuz Operasyonlar Protesto Edildi
Van'da Hukuksuz Operasyonlar Protesto Edildi

Van'da Hukuksuz Operasyonlar Protesto Edildi

Van merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlara tepki gösteren bir grup, Hz. Ömer Camisi avlusunda eylem yaptı.

18 Ocak 2014 Cumartesi 00:24A+A-

Cuma namazı sonrası Hz. Ömer Cami avlusunda bir araya gelen Vanlı Müslümanlar İnisiyatifi üyeleri, 14 Ocak'ta Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği talimatıyla Van merkezli 6 ilde düzenlenen operasyona tepki gösterdi.

Ellerindeki pankart ve dövizlerle operasyonu kınayan grup adına açıklama yapan Vanlı Müslümanlar İnisiyatifi üyesi Bülent Baykara, "Van merkezli yapılan operasyonlar özelde 17 Aralık darbesinin bir devamı, genelde ise İslam dünyasındaki uyanış sürecini durdurmaya yöneliktir" dedi.

İnsani yardımın en mühim pratiğini sergileyen İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı üzerinden Suriye ve Filistin'e yapılan insani yardımın terörize edilmek istendiğini savunan Baykara, şöyle konuştu:

"Oluşturulmak istenen algı ve operasyonun farkındayız. Dayatılan siyasetlere teslim olmayacağız. Ümmet bilinci ile yürüyüşümüze devam edeceğiz. İHH'yla insani yardımın dayanışması içerisinde olacağız. Hiçbir suç unsuruna rastlamadan beraat edecek olan insanlarımızın, kurumlarımızın itibarsızlaştırılmasına sessiz kalmayacağız. Bugün hepimiz Bülent Yılıdırım, Osman Nuri Gülaçar, İbrahim Şen'iz. Müslüman tutsaklar onurumuzdur. İslam kuruluşlarımız yüz akımızdır. İslami hareket engellenemez."

Kaynak: vansiyaseti.com

van-20140117-01.jpg

van-20140117-02.jpg

 

HABERE YORUM KAT