1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas'tan ateşkes açıklaması geldi
Hamas'tan ateşkes açıklaması geldi

Hamas'tan ateşkes açıklaması geldi

Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması için Hamas'ın yanıtı beklenirken Hamas'ın Siyasi Büro yetkilisi Usame Hamdan'dan açıklama geldi.

04 Mayıs 2024 Cumartesi 15:15A+A-

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna yaptığı açıklamada, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda ateşkes görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.

Hamdan, “İlerleme sağladığımız açık. Bazı iyi noktalar var. Ama asıl meseleyi, yani tam ateşkes ve Gazze'den tamamen çekilmeyi konuşuyoruz. Bugün bazı iyi ve olumlu yanıtlar bulmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı. Hamdan, tartışılan temel unsurlardan birinin Binyamin Netanyahu'nun talimatıyla Refah'a gerçekleştirilmesi beklenen kara saldırısı olduğunu söyledi.

Hamdan, “Maalesef Netanyahu'dan ateşkes olsa da olmasa da saldırıyı sürdüreceğine dair net bir açıklama geldi. Bu, ateşkes olmayacağı anlamına gelir, bu da saldırının devam edeceği anlamına gelir. En azından onun (Netanyahu’nun) açıklamasının ne anlama geldiğini ve arabulucuların tepkisini tam olarak bilmek istiyoruz. Bizim anlayışımız, ateşkese yönelik herhangi bir başarının Gazze ve Refah'a yönelik saldırıların olmayacağı anlamına gelmesidir” şeklinde konuştu.

İsminin açıklanmaması kaydıyla haber ajansı Associated Press'e konuşan ABD'li yetkililer, işgal rejiminin  Refah'a yönelik saldırısı ile ilgili ABD'ye bilgi verdiğini iddia etmişlerdi. 

HABERE YORUM KAT