1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Uludağ Üniversitesi’nde “Hayatta Kal Belgesel Gösterimi” Gerçekleştirildi
Uludağ Üniversitesi’nde “Hayatta Kal Belgesel Gösterimi” Gerçekleştirildi

Uludağ Üniversitesi’nde “Hayatta Kal Belgesel Gösterimi” Gerçekleştirildi

Uludağ Üniversitesi İnsani Değerler Topluluğu güz dönemine belgesel gösterimi yaparak açılışını yaptı. Programa belgeselin yönetmeni Tülay Gökçimen de katıldı.

24 Mart 2018 Cumartesi 18:07A+A-

Yapımcılığını Rumman Grup’un yaptığı ve Somali’de yaz aylarında yaşanan sıkıntıları anlatan belgesel 2017’nin yazında çekildi. Bu Afrika belgeseli BM tarafından 5. Seviye açlık krizi ile tanımlandığı insani krizi anlatmaktadır. Açlık, susuzluk yanında ülkenin kendi içinde yaşadığı siyasi krizler ve Hristiyanların misyonerlik faaliyetleri ve bölgede yaşananlar bir insanlık dramının en büyük örneğidir.

Programda İslam coğrafyasının genel sorunlarına değinen Gökçimen: ‘ne iş yaparsak yapalım bu zulümleri duyurmak adına hepimizin üstün düşen görevler var. Ben yönetmenim belgesel çekebiliyorum. Bizler uğraşlarımızı bilinçle yoğurarak, farkındalığımızla ümmetin sorunlarına dikkat çekerek duyurmalı ve elimizden geldiğince aktif çalışarak çare olmalıyız.’

Gösterim Filistin’de, Suriye’de, Somali’de çekilen kısa videolar ile devam etti. Kudüs’te yaşanan Aksa ve çevresindeki çekimlerinde yaşadığı sıkıntıları, polis tarafından engellenmelerini anlattı. Somali’de Amerika’nın silah ticareti yaptığını ülke içi karışıklığa sebep olduğunu, birçok misyonerin yetimhane açarak bakım ve eğitimle çocukların dinini kendileri inşa ettiğini, Suriye’de ki mülteci takasını görüntüleriyle ve yaşanmışlıklarıyla ifade etti.

Afrika’dan, mazlum coğrafyadan gelen, okutulan yetimlerin, öğrencilerin geriye döndüklerinde birçok şeyi değiştireceğini, onların ümmete, ülkelerine umut olduğunun üzerinde duran Gökçimen, gelen soruları da cevapladı. Bitiriş konuşması ve teşekkürle program sonlandı.

Haber: Esma TOPALOĞLU

img-20180323-wa0019-(1).jpg

 

HABERE YORUM KAT