1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Suriye’de Şimdiye Kadar 3121 Filistinli Mülteci Şehit Oldu
Suriye’de Şimdiye Kadar 3121 Filistinli Mülteci Şehit Oldu

Suriye’de Şimdiye Kadar 3121 Filistinli Mülteci Şehit Oldu

Rejim güçlerinin bombardımanı mülteci kamplarını harabeye dönüştürdü.

07 Şubat 2016 Pazar 03:58A+A-

Suriye’deki Filistinliler İçin Çalışma Grubuna bağlı gözetleme ve kayıt birimi yayınladığı raporda Suriye’de devam çatışmalarda şimdiye kadar 3121 Filistinli mültecinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Suriye’deki mültecilerle ilgili ayrıntılı rapor yayınlayan Çalışma Grubu, bunlardan 1057 kişinin hava saldırılarında, 703 kişinin rejim güçleriyle muhalif güçler arasında çıkan çatışmalarda ve 431 kişinin ise rejim zindanlarında işkence sonucu şehit olduklarını kaydetti.

Raporda ayrıca, daha önce Suriye’de bulunan Filistinli mültecilerin üçte birinin kuşatma, saldırı, hava bombardımanı, işkence ve baskılar nedeniyle ülke dışına çıkmak zorunda kaldığı ve bunların Asya, Avrupa, Afrika ve Latin Amerika ülkelerine göç ettikleri ifade edildi.

Suriye’de olaylar başladığında tarafsız olduklarını söylemelerine rağmen Filistinli mülteciler bir taraftan rejim güçleri diğer taraftan da IŞİD gibi örgütlerin baskısına maruz kaldı. Rejim güçlerinin kuşattığı Yermuk Mülteci Kampı'nda aylardır elektrikler ve sular kesik, yardımlar en alt  düzeyde. İnsanlar açlıktan, hastalar da ilaç bulamamaktan ölüyor.

FİEM

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT