1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Rusya'nın Halep'teki Katliamları Gaziantep'te Protesto Edildi
Rusya'nın Halep'teki Katliamları Gaziantep'te Protesto Edildi

Rusya'nın Halep'teki Katliamları Gaziantep'te Protesto Edildi

Antep’te Halep’e dönük kuşatma sabah namazından sonra okunan basın açıklaması ile protesto edildi.

01 Mayıs 2016 Pazar 09:13A+A-

‘’Halep’e Ses Ver’’ çağrısıyla Gaziantep Tevhid camisinde bir araya gelen topluluk sabah namazını beraber kıldıktan sonra cami avlusunda toplanıp bir basın açıklaması yaptı. Okunan basın açıklamasında katil Esed ve onun işbirlikçileri katil Putin ve Hamaney’in özelde Halep’te ve genelde Suriye’de yaptıkları katliamlar telin edildi.

Gruptan Turan Yaman niçin burada toplandıklarıyla ilgili kısa bir giriş konuşması yaptı.

Yaman; Bu güzel vakitte burada toplanma gayelerinin yanı başımızda bulunan ve Ümmetin bir parçası olan Halep’in son 3 gündür rusya tarafından yoğun bir şekilde bombalanmasını ve Halep’te yaşanan insanlık krizini dillendirmek ve yerel, küresel güç odaklarını telin etmek için toplandıklarını belirtti.

Yaman giriş konuşmasından sonra grup adına basın açıklamasını okumak üzere sözü Yunus Berk’e bıraktı

Grup basın açıklamasının ardından atılan tekbir sloganlarıyla dağıldı.

Antep’ten Halep’e Selam Olsun Direnişe

Bismillahirramanirrahim

Tüm zorluklara tüm baskılara yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen kararlı bir şekilde süren Suriye kıyamı adeta destanlaşan bir direniş olmaya devam ediyor.

Zulüm ve gaddarlığı kelimelerle izah edilemeyecek, işkence ve katliamlara dair fotoğraflarına bakmaya bile dayanamadığımız derece de vahşi bir rejime yani Esed diktatörünün liderliğindeki Baas rejimine karşı, Suriye’de ki halk tarafından 15 Mart 2011’de Derea’da başlatılan direniş, 6. Yılınca yılına girdi.

Ancak 6. Yılına giren bu direniş Suriye de sadece nizamla mücadele etmekle kalmıyor, aynı zamanda bütün yerli ve küresel şer odaklarıyla mücadele etmeye çalışıyor.  Suriye de izzeti zillete tercih edip kıyama kalkan Suriye halkı kıyamın başladığı günden beri çok zor ve kısıtlı imkânlarla mücadelesine devam ediyor. Suriye de başlatılan bu direnişin zafere ulaşmaması için direnişin karşısında yer alan katil iran, katil rusya, katil çin, katil abd, katil pkk/pyd Vb… işbirlikçiler her geçen gün katliamlarına bir yenisini daha ekleyerek dünya insanlığının gözü önünde bir halkı yok etmeye devam ediyor.

3 günden beridir rusya ve işbirlikçileri tarafından havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombalanan Halep şehrimiz bütün zorluklara rağmen direnmeye devam etmektedir. rusya’nın bütün dünyanın gözü önünde Halep’te gerçekleştirdiği bu insanlık dışı kıyım ve katliama ne yazık ki bütün insanlık dilsiz ve sağır kesilmiştir. Dillerinde özgürlüğü ve barışı pelesenk eden özgürlük havarileri Halep’te mazlum insanların ölümle can çekişmelerini adeta büyük bir sevinçle izlemektedirler. Bizler Antep’te yaşayan Müslüman gençler olarak rabbimizin bize yüklediği şahitlik sorumluluğu gereği katil esed ve onun destekçileri olan başta hamaney ve putin’in Suriye de yaptıkları katliamlara sessiz kalmadığımızı. Ve gücümüz yettiğince her zaman ve her yerde bu zulmü dillendirip buna karşı her tür çaba ve gayreti sarf edeceğimizi belirtmek istiyoruz.

Şunu unutmamamız lazım; Ümmetin kurtuluşu Kudüs'ün özgürlüğündedir, Kudüs'ün özgür olması da Halep'in yeniden özgür olmasına bağlıdır.

Selam olsun; Halep’e, Şama, Deraya, Hamaya ve İdlip’e

 

MÜSLÜMAN GENÇLİK

p_20160501_052416_bf.jpg

p_20160501_052834_bf.jpg

 

HABER: FATİH ŞİMŞEK – YAKUP KARDAŞ

FOTOĞRAF: İBRAHİM ANMAÇ

HABERE YORUM KAT

1 Yorum