1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. NİJERYA

  4. Nijerya’da 6 Türkiyeli Gemici Kaçırıldı
Nijerya’da 6 Türkiyeli Gemici Kaçırıldı

Nijerya’da 6 Türkiyeli Gemici Kaçırıldı

Nijerya açıklarında korsanlar 6 Türkiyeli gemiciyi kaçırdı. Korsanlar tarafından kaçırılan gemicilerin nereye götürüldüğü henüz bilinmiyor.

11 Nisan 2016 Pazartesi 15:03A+A-

Kaptanoğlu Denizcilik'in M/T Puli isimli tankerine Nijerya açıklarında korsan saldırı düzenlendi. Malta bayraklı 148 metre boyundaki M/T Puli adlı tanker Nijerya açıklarında seyir halindeyken bugün Türkiye saati ile saat 04:00 sularında korsan saldırısına uğradı. Korsanlar M/T Puli adlı tankerdeki aralarında kaptanların da bulunduğu 6 Türkiyeli denizciyi kaçırdı.

Mürettebatın kimlikleri açıklandı

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, kaçırılan mürettebatın kimlikleri, İlkay Olgun (Kaptan), Haluk Buran (2.Kaptan), Furkan Topcu (3.Kaptan), Mehmet Babacan (Baş Makinist), Şükrü Dömbek (Elektrik), Eray Falay (Usta Gemici) olarak açıklandı.

Kaptanoğlu Denizcilik'ten yapılan açıklamada, korsanların elinde bulunan Türkiyeli denizcilerin sağlık durumunun iyi olduğu, M/T Puli adlı tankerin de emniyetli bir şekilde seyrine devam ettiği belirtildi.

Açıklamada Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve diğer ilgili makam ve kurumlar ile temasa geçildiği, konuyla ilgili gelişmelerden kamuoyunun bilgilendirileceği ifade edildi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT