1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Hamas Liderlerinden Reyyan, Ailesiyle Şehit Oldu
Hamas Liderlerinden Reyyan, Ailesiyle Şehit Oldu

Hamas Liderlerinden Reyyan, Ailesiyle Şehit Oldu

"Allah'a gidersem Filistin davasına gereken hassasiyeti göstermeyenleri şikâyet edeceğim!" Katil İsrail uçakları Hamas liderlerinden Dr. Nizar Reyyan’ın evini yerle bir ettiler. Dr. Reyyan ve tüm çocukları şehit düştü. Öte yandan Kassam, bir askeri

01 Ocak 2009 Perşembe 16:00A+A-

Siyonist katillerin Gazze saldırısı sürüyor. Dr. Nizar Reyyan ve tüm çocukları şehit oldu.

Dünyanın sessizliğinden ve uluslararası emperyalizmin desteğinden güç alan Siyonist işgal devleti vahşi saldırılarını kesintisiz bir şekilde sürdürüyor. Gerçekleştirdiği son saldırıda da Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya mülteci kampında bulunan meskûn evleri hedef alarak en az on kişinin şehit olmasına, onlarca insanın da yaralanmasına sebep oldu. Şehit olanlardan biri Hamas'ın aktif liderlerinden, işgale karşı kararlı tutumuyla ve cesaretli mücadelesiyle tanınan Nizar Reyyan. Diğer şehitlerin de çoğunu Reyyan'ın aile fertleri oluşturuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin bildirdiğine göre aynı zamanda üniversitede öğretim görevlisi olan ve Filistin direnişinin parlak isimlerinden, şimdiye kadar işgal devletinin saldırılarına karşı aktif faaliyetleriyle tanınan Dr. Nizar Reyyan hadis alanında ihtisas yapmıştı.

Dr. Reyyan işgal devletinin bundan önceki bazı saldırılarında bizzat mücahitlerle birlikte yer almış ve saldırılara göğüs germişti. Nitekim Cibaliya mülteci kampı aynı zamanda işgal devletinin bundan önceki saldırılarına cesaretle direnmesiyle ve işgal güçlerinin içeri girmesini engellemesiyle tanınmıştı.

Prof. Dr. Nizar Reyyan'ın son sözleri...

İsrail'in "Evini 15 dakikada terk et" tehdidi üzerine yerel radyoya bağlanan Reyyan, "Filistin davasına gereken hassasiyeti göstermeyen İslam ülkelerinin hükümetlerini şiddetle kınıyorum. Bugün Allah'a gidersem hepsini şikâyet edeceğim ve Allah'ın huzurunda hepsine hesap soracağım…" derken evine bombalar düştü.

Filistinli eğitim görevlisi Dr. Muin Naim'in AKRA FM'e verdiği bilgiye göre, İsrail, Filistin'in önde gelen hadis âlimlerinden Prof. Dr. Nizar Reyyan'a, Hamaslı mücahitleri hadislerle cihada teşvik ettiği gerekçesiyle bugün yerel saatle 14.45 sularında evini terk etmesi için 15 dakika süre verdi.


Hamas lideri Nizar Reyyan, İslami Cihad Gazze lideri Muhammed el-Hindi ile el ele…

"Halkı Müslüman Hükümetleri Allah'a Şikâyet Edeceğim"

Yaklaşık 6 aydır, sadece üniversiteye giden, diğer zamanlarında hadis kitabını bitirmek için evinden ayrılmayan Dr. Nizar Rayyan, İsrail'in tehdidine karşılık evini boşaltmadı. Tehditten sonra yerel bir radyoya bağlanan Dr. Nizar Rayyan, "Siyonistler evimi terk etmem için beni az önce yine tehdit etti. Ben yine evimi terk etmeyeceğim. Belki bugün son günümüz. Yolumuz bellidir. Sonuna kadar direneceğiz ve kazanacağız. Ya saadete ereceğiz ya şehit olacağız. Filistin halkına ve Filistin'in davasına destek veren Müslüman halklara teşekkür ediyorum. Filistin davasına gereken hassasiyeti göstermeyen halkı Müslüman ülkelerin hükümetlerini şiddetle kınıyorum. Bugün Allah'a gidersem hepsini şikayet edeceğim ve Allah'ın huzurunda hepsine hesap soracağım…" şeklinde konuşurken radyoyla yapılan bağlantı koptu.

Muin Naim, radyo ile yapılan bağlantının koptuğu anda İsrail savaş uçaklarının Dr. Nizar Reyyan'ın evine birer tonluk 5 adet bomba attığını tespit ettiklerini söyledi. Saldırıda, Nizar Reyyan, ailesi ve çocukları şehit düştü. Saldırıda çoğunluğu çocuk 20 kişi hayatını kaybederken, 20'ye yakın evde hasar meydana geldi. Reyyan'ın 7 çocuğu olduğu öğrenildi.

Daha Önce de Tehdit Edilmişti

Muin Naim, daha önce de Dr. Nizar Rayyan'ın İsrail tarafından evini terk etmesi için tehdit edildiğini ancak Reyyan'ın evin çatısına çıkarak oturması, evin içini de talebelerinin doldurması üzerine dünya kamuoyundan tepki alacağı endişesiyle İsrail'in, evi bombalamaktan vazgeçtiğini, ancak son Gazze saldırısına Birleşmiş Milletler'in ve İslam ülkesi hükümetlerinin gereken tepkiyi vermemesi üzerine bu sefer Dr. Nizar Rayyan'ın evinin bombalandığını söyledi.

Reyyan'ın ve ailesinin tüm Gazzeli şehitler gibi Rabbimiz tarafından mükafatlandırılmasını diliyor; tüm şehitlerimize rahmet niyaz ediyoruz.


İşgal Ordusuna Bağlı Uçaklar Bugün Gazze'ye 30 Saldırı Düzenledi

İşgal ordusuna bağlı savaş uçakları Furkan Savaşı'nın altıncı gününde de saldırılarını devam ettirerek, Gazze'deki cami, okul ve yerleşim birimlerine yaptıkları 30 saldırıyla şehit sayısının 400'ün üzerine çıkmasına neden oldular.

Bugün sabah erken saatlerde, gece yaptıkları 25 saldırıdan sonra tekrar Gazze semalarına gelen savaş uçakları; balıkçı iskelesini, Han Yunus'taki bir tarım arazisini ve Gazze'deki beş evi hedef aldılar.

İşgal ordusuna bağlı savaş uçakları ayrıca 2009 yılının ilk saatlerinde Hamas'a ait ve Hamas'ı çağrıştıran her şeyi hedef alarak, Filistin Yasama Meclisi binasını, Adalet ve Eğitim Bakanlıklarının binalarını, İmam Ebu Hanife en-Numan Camii ile bir demir dükkanını bombaladılar.

Bunların yanında işgal uçakları Gazze'nin güneyindeki sivil kurtarma merkeziyle, Cibaliya'da bir polis merkezini vururken, Gazze'nin doğusunda bulunan bir alüminyum fabrikasını da bombaladılar.

Diğer taraftan Rafah şehri de Siyonist hava saldırılarına sahne oldu. Burada işgal güçlerine füze atmak isteyen bir direniş grubu savaş uçaklarından atılan füzenin menzilinden uzaklaşmayı başarırken, düşen füzenin yakınında evi bulunan yaşlı bir Filistinli kadın şehit oldu.

Öte yandan Siyonist işgal güçlerinin saldırılarına füze ile misille yapan Kassam Tugayları düşmanın kalbine korku salmaya ve bastıkları toprakları sarsmaya devam ediyor.

Kassam Tugayları'nın Eşdud yerleşim birimine attığı bir Grad füzesinin 5 katlı binaya isabet etmesi sonucu binanın yerle bir olduğu bildirildi.

Siyonist işgal ordusunun beş gündür Gazze'yi yoğun bir şekilde bombardımana tutması, keşif uçaklarının dakika dakika Gazze'yi kameralarla tarayıp görüntüleri savaş kontrol merkezine göndermesine rağmen Filistin direnişinin bu süre içinde 200'den fazla füzeyi başarıyla Siyonist merkezlere atması; işgal ordusunun Gazze'ye başlattığı barbar savaşın başarısızlıkla sonuçlandığını gösteriyor.

SON DAKİKA: Direniş Cevap Veriyor

Bu haberi hazırladığımız sırada Filistin Enformasyon Merkezi'nin verdiği bir son dakika haberine göre İzzeddin el-Kassam mücahitlerinin bir İsrail askeri hedefini vurdukları öğrenildi. Mücahitlerin Tel Aviv'e kadar yetişen füzeleri fırlatmak için hazırlandıkları ve Tel Aviv'de herkesin sığınaklara kaçtığı bilgisi verildi.

HAKSÖZ-HABER