1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bayrak da Olsa Elinde Başörtülüler Dışarı!
Bayrak da Olsa Elinde Başörtülüler Dışarı!

Bayrak da Olsa Elinde Başörtülüler Dışarı!

Devletin askeri organizasyonla “Zafer Bayramı” olarak kutladığı 30 Ağustos kutlama törenlerine elinde Türk bayrağı sallayan çocuğu ile katılan başörtülü bir kadının, askerler tarafından tören alanından uzaklaştırılması tahammülsüzlüğün boyutunu bir kez da

01 Eylül 2008 Pazartesi 10:06A+A-

Devletin "30 Ağustos Zafer Bayramı" bu yıl da halka trafik çilesi olarak yansıdı. Örneğin İstanbul'da Vatan Caddesi'ne bağlanan otobanın kapatılması diğer yollarda trafiğin sıkışmasına ve insanların işlerine; hastaların hastanelere geç kalmasına neden oldu.

Öte yandan Denizli'de Valilik önünde düzenlenen törende başörtülü bir kadının gördüğü muamele ise askerin başörtüsü düşmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Elinde Türk bayrağı sallayan küçük çocuğu ile törene katılan başörtülü bir kadın, askeri bir yetkili tarafından tören alanından kovuldu. Devletin resmi sembolü olan ve askerin selama durduğu Türk bayrağını yanında taşısa da "başörtülü" bir kadının "rejimin koruyucusu ordu" için tehlike ve tasfiye edilmesi gereken bir varlık olarak görüldüğünün resmi olan bu olay, tahammülsüzlüğün de boyutlarını gösterdi.

HAKSÖZ-HABER