1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Muhacirlerle İftar Soframızı Paylaşıyoruz
Muhacirlerle İftar Soframızı Paylaşıyoruz

Muhacirlerle İftar Soframızı Paylaşıyoruz

İbrahim Terzioğlu ve ailesi Suriyeli muhacir ailelerle iftar sofrasını paylaştı.

21 Haziran 2016 Salı 04:38A+A-

İstanbul ensarları grubu mensubu ve Gaziosmanpaşa Özgür-der üyesi İbrahim Terzioğlu ve ailesi, Muhacir kardeşlerimiz Nedim Ali İbrahim ve Ali Hafız aileleri ile Allah’ın sunmuş olduğu nimetleri paylaşmanın sevincini yaşadı.

Nedim kardeşimiz 2013 yılında Halep’ten Türkiye’ye gelmiş Türkmen bir kardeşimiz. Geldiği vakit çocukları olmayan bu ailenin Muhammed Fatih isimli bir çocuğu İstanbul’da doğmuş, Allah nasip eder ise bir iki hafta içerisinde ikinci çocuklarını bekliyorlar.

Nedim kardeşimiz önce İzmir’e yerleşmiş ancak umduğunu bulamayınca İstanbul’a gelmiş ve Eminönü’nde bir giyim mağazasında çalışmakta. Eşi Hiba hanım ise Suriye’de öğretmenlik yapan bir ablamız ve Gaziosmanpaşa Özgür-Der bayanlarına arapça kursu vermekte.

Ali Hafız kardeşimiz ise 4 ay önce Türkiye’ye hicret etmiş, 3 çocuklu Arap bir aileye mensup. Asıl mesleği hattatlık olmakla beraber bir tekstil atölyesinde çalışmakta. Henüz adaptasyon sürecini atlatamamış gözüküyor.

Kendileri ile yapmış olduğumuz sohbetin önemli satır başları şunlar;

Suriye bağımsızlığını kazanmış bir ülke değil Fransızlar giderken kendilerine itaat edecek iktidarlar ve anayasalarını bıraktılar. Suriye’de İsrail ile yapılan sözde savaş sonucunda Nusayriler iktidarı ele geçirdiler. Baba Esed tam bir katil Hama’da binlerce insanı katletti. Oğlu ise iktidarı kaybetmemek için her türlü yolu denemekte.

Aslında Esed 6 ay içinde tükendi. Çünkü ordusu içerisinde kimse kalmamıştı. Bugün savaş Hizbullah çeteleri ve İran milisleri yanında Rusya ile devam etmekte. Tabi bir de Kürtler var. Aslında Kürtler içerisinde hala Esed’e karşı savaşanlar mevcut ancak ABD ve Fransa Kürtleri silahlandırıp komuta ederek muhalifler ile savaştırmakta ve bu Kürtler de ABD’nin maşalığını yapmaktalar.

Bir de IŞİD var tabi.. Ali kardeşimiz IŞİD’in kontrolünde bulunan bölgeden gelmiş. Aslında oradan çıkış yok ancak sağlık problemleri olursa çıkabiliyorlarmış. Bu bölgede salt şekilci bir din anlayışından bahsettiler. Pantolon paçası ve sakal uzunluğu bunlardan bir kaçı. İnsanların imanlarını ölçmek için bazı sorular sorduklarını, bunlardan birinin; “Tayyip Erdoğan kafir mi, müslüman mı?” sorusu olduğunu aktarıyorlar. Kafir diyenler başarılı. Ali kardeşimize izin kağıdı doldurmuşlar ve izin kağıdında; “islam diyarından, kafir beldeye” ibaresinden bahsetti kardeşimiz.

Kardeşlerimizin anne ve babaları Suriye’de. Onlar burada hem kendilerine hem de Suriye’deki ailelerine destek olmaya çalışıyorlar.

Nedim ve Ali kardeşlerimiz Türkiye’li müslümanlara teşekkür ediyorlar.Bizi kardeş kılan Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. Allah nurunu tamamlayacaktır inşaallah...

HABERE YORUM KAT

3 Yorum