1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Meşal: "Filistin Tarihinde Parlak Bir Başarı"
Meşal: Filistin Tarihinde Parlak Bir Başarı

Meşal: "Filistin Tarihinde Parlak Bir Başarı"

Hamas Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, esir takası anlaşmasını övdü. Kassam, "Mücadeleye devam!" dedi.

19 Ekim 2011 Çarşamba 13:13A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Hamas Hareketi'nin Siyonist işgal rejimiyle yaptığı esir takası anlaşmasının ümmetin ve Filistin'in tarihinde parlak bir başarı olduğunu söyledi.

Esir takası anlaşmasının ardından Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, Gilad Şalit'in direnişin isteklerini İsrail'e kabul ettirdiğini söyleyen Meşal, elde edilen tarihi başarı dolayısıyla gururlu olduklarını belirtti.

Siyonist işgal rejimi hapishanelerindeki diğer Filistinli esirlerin serbest bırakılması için çaba göstereceklerine dair söz veren Meşal, takas anlaşmasına katkı sağlayan başta Mısır olmak üzere, sırası ile Almanya, Türkiye, Suriye ve Katar'a teşekkür etti.

Gilad Şalit'i 5 yıl boyunca tüm Siyonist işgal rejimi istihbarat ve güvenlik örgütlerinden saklamanın, Hamas'ın emniyet sisteminin bir başarısı olduğunu savunan Meşal, diğer Filistinli esirlerin serbest bırakılması ile mutluluklarının pekişeceğini ifade etti.

Siyonistlerin benimsediği Filistin'den uzaklaştırma politikasını eleştiren Meşal, bununla birlikte Filistin dışına gidecek esirlerin geçici olarak kardeş İslam ülkelerine gideceğini söyledi.

Siyonist işgal rejiminin nasıl düşündüğü konusunda iyice uzmanlaştıklarını ifade eden Meşal, Filistinli müzakereciden esir takası anlaşmasından ders almasını istedi.

Esir takası anlaşmasının uzlaşı içinde uygun bir ortam sağladığına işaret eden Meşal, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ı kendisiyle görüşmesi için Kahire'ye davet etti.

refah-kapisi_esirler-takas10-heniyye.jpg

Heniyye: "Esir Takası Düşmanla Mücadelede Stratejik Bir Dönüm Noktasıdır"

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, dün yapılan esir takasının Siyonist düşmanla mücadelede stratejik bir dönüm noktası olduğunu söyleyerek, anlaşmanın gaspçı işgal rejiminin yıkılabileceğini gösterdiğini ifade etti.

Heniyye, esirlerin serbest kalışını kutlamak için düzenlenen "Özgür İnsanlara Vefa… Yasin'in Ahdi" isimli etkinlikte yaptığı konuşmada, Filistin'in tarihi bir gün yaşadığını ve esir takasının Filistin halkı ve direnişi için övünç kaynağı olduğunu belirtti.

Anlaşma yapıldığında iki noktaya dikkat edildiğini söyleyen Heniyye, bu noktalardan ilkinin anlaşmayla serbest bırakılacak esirlerin tüm direniş gruplarını kapsaması olduğunu, ikincisinin de özgürlüğüne kavuşacak esirlerin Filistin'in tüm bölgelerinden seçilmesi olduğunu bildirdi.

"Bu kahramanlar için anlaşmazlıkları ve bölünmüşlüğü göz ardı ettik" diyen Heniyye, kurtarılan esirler arasında Hamas'tan, Fetih'ten, İslami Cihad'dan ve diğer gruplardan esirlerin olduğunu söyledi.

Hamas'ın toprak bütünlüğüne de dikkat ettiğine işaret eden Heniyye, Gazze'den, Batı Yaka'dan, Kudüs'ten, 1948'de işgal edilen topraklardan ve Golan'dan esirlerin serbest bırakıldığını belirtti.

Siyonist işgal zindanlarında geride kalan esirleri de unutmayacaklarını bildiren Heniyye, "Gilad Şalit'in esir alınmasını macera olarak nitelendirenlere diyorum ki, esirlerimiz bu maceraları hak ediyorlar" şeklinde konuştu.

Heniyye, esir takası pazarlıklarını yürüten ekibi de başarısı dolayısıyla kutladı.

***

El-Kassam: "İşgal Zindanları Boşalana Kadar Mücadeleye Devam Edeceğiz"

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Siyonist işgal zindanlarındaki tüm kahraman esirler kurtarılıncaya kadar bıkıp usanmadan mücadele etmeye devam edeceklerini açıkladı.

Dün esir takası anlaşmasının ilk aşamasının tamamlanması vesilesiyle İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın kamuoyuna yaptığı açıklamayı okuyan Ebu Ubeyde, "Mücadelenin bir aşaması söz verdiğimiz gibi sona ermişse de daha önümüzde birçok aşama var" dedi.

Esir takası pazarlıklarını yürüten ekibin başından beri çok büyük çabalar harcadığını fakat şartlar gereği takasın bugün gerçekleşebildiğini ifade eden Ebu Ubeyde, onlarca yıldır işgal zindanlarında ve tek kişilik hücrelerde işkence çeken Filistinli esirlerin çektikleri sıkıntıların sona erdiğini söyledi.

İzzeddin El-Kassam Tugayları, Siyonist işgal toplumuna seslenerek liderlerinin kendileri için yeni bir savaş yazdığını ve bu savaşı tadacaklarını ifade etti ve "On yıllardır hastalıkların ve aşağılamaların bitirip tükettiği esirleri serbest bırakmayı reddetmemesi gerekirdi" dedi.

Siyonist asker Gilad Şalit'e esareti boyunca İslam ahlakı gereği iyi davranıldığını belirten İzzeddin El-Kassam Tugayları, buna karşılık Siyonist düşmanın Filistinli esirlere kasıtlı olarak işkence yaptığını ve kötü muamelede bulunduğunu söyledi.

Esir takası anlaşmasının gerçekleşmesine katkıda bulunan herkese teşekkür eden İzzeddin El-Kassam Tugayları, Filistin halkını ve İslam ümmetini de elde edilen tarihi başarı dolayısıyla kutladı.

***

ESİR TAKASI HABERLERİ:

Clinton Söz Vermişti Ama Nihad, Babasına Yıllar Sonra Kavuştu!

11 Filistinli Esir Türkiye’ye Getirildi (FOTO)

Ve Filistinli Tutsaklar Gazze'de... (FOTO) 

Şalit: Tüm Esirler Bırakılmalı! Filistin'de Bayram (FOTO) 

Tarihî Esir Değişimi Başladı... (Video)

HABERE YORUM KAT