1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Nihad Zakut, Yıllar Sonra Babasına Kavuştu!
Nihad Zakut, Yıllar Sonra Babasına Kavuştu!

Nihad Zakut, Yıllar Sonra Babasına Kavuştu!

Nihad Zakut'a babasının döneceği sözünü 1998’de Gazze Şeridi’ni ziyaret eden eski ABD Başkanı Clinton vermişti ama...

19 Ekim 2011 Çarşamba 12:01A+A-

Eski ABD Başkanı Bill Clinton, Aralık 1998’de Dışişleri Bakanı Madeleine Albright ile birlikte Gazze’ye gitmişti. Eski FKÖ lideri Yaser Arafat’ın da olduğu görüşmede o zaman dokuz yaşında olan Nihad Zakut’un hikâyesini dinleyen Clinton, yaşadıklarından etkilendiğini göstermiş; yaşaran gözlerini silmek için mendilini çıkarmıştı. Kızın omzunu okşayan Clinton, bir ay içinde babası Muhammed Zakut’un serbest kalmasını sağlayacağını söylemişti.

Ramazan ayının başındaki bu görüşmenin ardından Cebeliye Mülteci Kampı’na dönen kız, bayramda babasını karşılayacakmış gibi hazırlıklara başladı.     Ancak Zakut, büyük bir hayal kırıklığına uğramıştı.

Bu olaydan üç yıl sonra da Filistinli yönetmen Saud Mehanna Zakut’un Clinton ile görüşmesi ve sonrasındaki düş kırıklığını anlatan 10 dakikalık “Clinton’a bir mesaj” adlı bir film çekmişti. Dünyanın en güçlü ülkesinin lideri sözünü tutamamıştı.

Nihad’ın 48 yaşındaki babası Muhammed Zakut, 80’li yıllarda Tel Aviv’de, kendisi Filistinli olduğu halde, Filistin halkını ortadan kaldırarak yeni bir ülke inşa etmeyi hedefleyen İsrail’de çalışmayı hazmedemeyip, İsrail’in zulümlerine tepki olarak 3 İsrailliyi bıçaklamıştı. Babası tutuklandığında Nihad Zakut henüz iki yaşındaydı.

nihad-zakut-ailesi.jpg

Kısmet bu yılaymış. Zakut şimdi 24 yaşında ve iki kız çocuğu annesi.

Geçen hafta Şalit’in takas anlaşmasıyla babasına kavuşacağını öğrendi ve şimdi Clinton’a yeni bir mesajı var. Şalit anlaşmasının ardından telefonla Nihad Zakut’a ulaşan El Arabiya muhabirinin “Şu an karşılaşsan Clinton’a ne söylerdin?” sorusuna şu cevabı veriyor Nihad Zakut:.

“Şu an onu affediyorum. Ona sadece, dünyanın en büyük ülkesinin yapamadığını, ülkesi bile olmayan Filistinliler yaptı, demek isterdim.”

***

ESİR TAKASI HABERLERİ:

11 Filistinli Esir Türkiye’ye Getirildi (FOTO)

Ve Filistinli Tutsaklar Gazze'de... (FOTO) 

Şalit: Tüm Esirler Bırakılmalı! Filistin'de Bayram (FOTO) 

Ve Tarihî Esir Değişimi Başladı... (Video)

HAKSÖZ-HABER 

HABERE YORUM KAT