1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAHREYN

  4. Körfezde İhvan Ayrılığı
Körfezde İhvan Ayrılığı

Körfezde İhvan Ayrılığı

Bahreyn Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan’ın “terör örgütü” ilan ettiği Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı terör örgütü olarak görmediğini açıkladı.

21 Mart 2014 Cuma 14:29A+A-

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da düzenlediği basın toplantısında açıklama yapan Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid Bin Ahmed Bin Muhammed El Halife, ülkesinin Suudi Arabistan’ın Müslüman Kardeşler’i terör örgütü olarak ilan etmesini anladığını ancak bu kararın Bahreyn’i bağlamayacağını, ülkede var olan İhvan mensuplarının da ulusal çıkarlara zarar vermediğini belirtti.

“Bahreyn’de yaşanan gelişmeler, Suudi Arabistan’ı Müslüman Kardeşleri kendisine yönelik bir tehdit olarak görmeye sevk etti. Dolayısıyla biz Suudi Arabistan’ın İhvan tavrını anlıyoruz. Ancak her ülke kendi penceresinden İhvan mevzusuna bakmalıdır” diyen El Halife bugüne kadar hiç bir İhvan mensubunun Bahreyn’e karşı bir suç işlemediğini belirtti.

Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan, Müslüman Kardeşler Teşkilatı’na destek veren Katar’dan büyükelçilerini çekmişti.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Müslüman Kardeşler’in yanı sıra Suriye'de rejime karşı savaşan El Kaide'nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi'ni, Suriye ve Irak'ta birçok eylemden sorumlu tutulan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve Yemen'deki Şii Husileri de 'terör örgütü' listesine dâhil etmişti.

Riyad yönetimi 3 Temmuz’da Müslüman Kardeşler üyesi Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin devrildiği darbeye açık destek vermişti.

Suudi Arabistan ayrıca Mısır yönetiminin darbe karşıtlarına karşı sert müdahalesini de terörle mücadele olarak değerlendirmişti. Mısır’daki darbe rejimi de geçen Aralık ayında Müslüman Kardeşler’i terör örgütü ilan etmişti.

(Al Jazeera)

 

HABERE YORUM KAT