1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İzmir’de İHL'de “Müslüman Gençlik” Konuşuldu.
İzmir’de İHL'de “Müslüman Gençlik” Konuşuldu.

İzmir’de İHL'de “Müslüman Gençlik” Konuşuldu.

Zehra Türkmen İzmir Konak, Karşıyaka ve Bayraklı Anadolu Kız İmam Hatip Liselerinde öğrencilerle bir araya gelerek “Müslüman Gençlik” üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

18 Ocak 2015 Pazar 00:02A+A-

İmam Hatip Liselerindeki Etkinlikler Devam Ediyor.  Bu bağlamda “Bir Yazar, Bir Kitap” etkinliği çerçevesinde İzmir’de ki bazı İmam Hatip Okullarına davet edilen Zehra Türkmen İzmir Konak, Karşıyaka ve Bayraklı Anadolu Kız İmam Hatip Liselerinde öğrencilerle bir araya gelerek “Müslüman Gençlik” üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

İlk olarak İzmir-Konak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine hitap eden Türkmen konuşmasında gençliğin tanımını yaptıktan sonra İslam tarihinden genç Müslüman şahsiyetlerin hayatlarından kısa örnekler aktardı. Müslüman gençler olarak yaşadığımız modern toplumda kendimizi inşa etmemiz için nelere dikkat etmek gerektiğini belirten Türkmen Müslüman bireyleri kuşatması altına alan Televizyon kültürü, internet, sanal âlem, tüketim kültürü ve moda gibi etkilerin üzerinde durdu. Sunumunu slayt eşliğinde yapan Türkmen Ayrıca namazın Müslüman şahsiyetler üzerindeki etkisine ve müminlerin kardeşlik ilkesine de değinerek konuşmasını tamamladı.  

Daha sonra Türkmen Karşıyaka ve Bayraklı İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle de bir araya gelerek aynı konu üzerinde sohbet gerçekleştirdi.  

zahra_turkmen-20150118-01.jpg

zahra_turkmen-20150118-02.jpg

zahra_turkmen-20150118-03.jpg

zahra_turkmen-20150118-04.jpg

zahra_turkmen-20150118-05.jpg

HABERE YORUM KAT